ORTEC legt focus op verduurzaming met wiskunde • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ORTEC legt focus op verduurzaming met wiskunde

Aanbieder van wiskundige optimalisatie software, ORTEC, heeft zich aangesloten bij UN Global Compact. De UN Global Compact bindt bedrijven aan tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anti-corruptie.

De principes zijn afgeleid van de Universele verklaring van de rechten van de mens, en internationaal erkende verklaringen. Michael van Duijn, die sinds juli 2017 CEO is van ORTEC vertelt: “Sinds onze oprichting in 1981 heeft ORTEC altijd als doel gehad de wereld te verbeteren door gebruik te maken van onze passie voor wiskunde. Wij ondersteunen wereldwijd organisaties met wiskundige optimalisatietechnologie en geavanceerde analyses, zodat zij hun wereld kunnen optimaliseren en op deze manier bij kunnen dragen aan een duurzamere samenleving. Door ons aan te sluiten bij de UN Global Compact willen we een duidelijk signaal afgeven en het goede voorbeeld geven met onze eigen inspanningen op het gebied van duurzaamheid.” BU Manager Transport en Logistiek Theodoor Torn vult aan: “De wereld om ons heen wordt steeds complexer. De digitalisering draagt daar aan bij, maar is tegelijkertijd ook de oplossing. Er is meer informatie beschikbaar en beslissingen moeten steeds sneller genomen worden. Dat zie je met name in de logistiek.
Globalisering, klanten die meer inzicht willen en hogere eisen hebben, toenemende filedruk. Wiskunde kan bedrijven helpen complexe materie snel inzichtelijk te maken en tegelijkertijd helpen bij verduurzaming. Hoe? Daarover praten we u graag bij op onze stand op de ICT & Logistiek.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer