Overheid en bedrijfsleven ontmoeten op MobiliteitsRAI • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Overheid en bedrijfsleven ontmoeten op MobiliteitsRAI

Het wegtransport van vandaag en morgen staat centraal op de MobiliteitsRAI, het nieuwe platform voor de mobiliteitssector. En wat morgen komt, is afhankelijk van wet- en regelgeving, innovatiekracht én duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemingen. De samenwerking tussen regionale en landelijke overheid, onderwijsinstellingen én bedrijfsleven speelt dan ook een grote rol in het congresprogramma. De innovatiekracht van bedrijven in de sector komt op de beursvloer tot leven. De MobiliteitsRAI vindt plaats op 19, 20 en 21 oktober in RAI Amsterdam en is gratis toegankelijk voor professionals.

Het producten- en dienstenaanbod op de vakbeurs kan in één woord omschreven worden: transportoplossingen. Of het nu gaat om trailer- en carrosseriebouw, inbouwproducten, telematica, onderdelen of trekkend materieel, het is te vinden op de MobiliteitsRAI. De Nederlandse innovatiekracht in trailerbouw komt tot uiting bij onder andere een genomineerde voor de Innovation Award: de flexliner van D-tec. Veldhuizen ontwikkelde speciaal voor het vervoer van luchtvaartcontainers de triple montage as, waardoor twee containers nu op elkaar vervoerd kunnen worden. Burgers Carrosserieën laat nieuwe versies zien van de double deck trailers en LZV combinaties. Voor het lichtere transport zijn er meerdere op- en inbouwvarianten te zien bij onder andere Karhof, Smartbox, Citybox ,Veth en Bott. Stedelijke distributie oplossingen worden geboden door onder andere Alphabet Lease met de Streetscooter en Stint, het elektrische karretje dat niet alleen kindjes van de kinderopvang kan vervoeren, maar ook de pakketjes en brieven van onder andere TPG Post. De volledige deelnemerslijst kunt u vinden op www.mobiliteitsrai.nl.

TLN, TIP Trailer Services en RAI Vereniging organiseren op de vooravond van de MobiliteitsRAI het exclusieve Captains’ Dinner. Tijdens dit diner spreken vervoerders, verladers, fabrikanten en importeurs van trucks en trailers en de overheid over de uitdagingen rond duurzaamheid en CO2 emissie voor de branche. Tijdens het Captains’ Dinner vindt tevens de aftrap plaats van de online ‘Talking Traffic & Logistics’ challenge, powered by TransportLAB. Studenten, startups en bedrijven worden uitgedaagd met hun vindingen mee te dingen in deze speciale MobiliteitsRAI Challenge.

De transportmiddelen van de toekomst krijgen tijdens het ochtendprogramma op donderdag 19 oktober een podium. DAF Trucks, VDL Groep, Nissan en Cornelissen Groep geven acte de présence met hun innovaties en nemen de zaal mee in de ontwikkeling van de nieuwste innovatieve transportmiddelen. ING geeft daar als financiële instelling hun visie op. Centraal staat de vraag: “Waar vervoert u straks uw goederen mee?” Wordt dit echt straks gedaan met elektrische, hybride of zelfs waterstof-voertuigen en hoe ziet de businesscase er dan uit?

Autodocking, wat vrijdagochtend aan bod komt, is een belangrijke ontwikkeling die de kwaliteit en snelheid van de vrachtafhandeling aanmerkelijk verhoogt. De ontwikkelingen op dit gebied worden komende jaren in de praktijk steeds meer zichtbaar. Tijdens dit seminar wordt daarom niet alleen gesproken over autodocking, maar kunnen de bezoekers zich tevens laten inspireren door praktijkdemonstraties van autodocking trucks (op schaal). ’s Middags vindt de Nationale Bestelauto Summit plaats, een samenwerking tussen RAI Vereniging en evofenedex. Het hoofdthema: de toekomst van schone en zuinige stadslogistiek en de kansen die dit biedt voor het Nederlands bedrijfsleven. Aansluitend wordt de Bestelauto Merk van het Jaar 2017 verkiezing gehouden.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer