Ga naar hoofdinhoud

Van Overveld zoekt 65+ chauffeurs

Transportbedrijf Van Overveld uit Zegge is op zoek naar chauffeurs. Dat is op zich niets bijzonders, maar de advertentie in BN DeStem van afgelopen week vermeldt dat het uitsluitend om 65-plussers gaat. Waarom wil Van Overveld pensionado’s op de truck?

Het Brabants Dagblad ging met de advertentie in de hand op onderzoek uit. Wat blijkt: Van Overveld wil de gepensioneerde chauffeurs gebruiken om de flexibele schil van het bedrijf aan te vullen.

Directeur Petra van Overveld: “Het is eigenlijk heel simpel. Als je in de transportsector iemand in dienst neemt dan is dat voor veertig uur per week. En die uren moet je ook betalen, of je daar als werkgever nu gebruik van maakt of niet. En veel werk dat wij doen komt heel onregelmatig, daar kunnen we geen vaste mensen voor aannemen.”

Chauffeurs mogen ook na hun pensioen voor een aantal uur nog aan de slag in hun oude baan. Dat is precies wat Van Overveld nodig heeft. Er rijden nu al drie oudere chauffeurs. “Maar we zitten nu even in een drukke tijd en die mensen maken nu weken van soms wel veertig uur. Dat is nooit de bedoeling geweest. Vandaar dat we nieuwe chauffeurs zoeken als aanvulling op onze flexibele schil”, aldus Van Overveld in het Brabants Dagblad. De ‘oudjes’ hebben meerdere voordelen. “De meesten hebben natuurlijk een enorme ervaring.”

Bron: Brabants Dagblad

 

4 reacties op “Van Overveld zoekt 65+ chauffeurs

 • Jos van Enckevort

  Dat noem ik nou een lul verhaal. Na pensionering mag je zoveel werken als je wil. Het voordeel voor de werkgever zit hem in de lagere lasten.

 • Jan Faasse LLB

  Wat een slap verhaal van Van Overveld. Ook chauffeurs jonger dan 65 jaar mag je in deeltijd aannemen. Er staat nergens in de cao dat dit niet mogelijk is. Als je behoefte hebt aan een paar flex-chauffeurs dan kan dat allemaal gewoon binnen onze cao. Van Overveld wil hiermee kosten besparen en risico van loondoorbetaling bij ziekte beperken. Wat Van Overveld wél met deze advertentie bereikt is leeftijdsdiscriminatie. Daarover ga ik een klacht neerleggen.

  1. Gerard Nooitgedacht

   Ik deel je mening. Van Overveld wil gewoon voor een dubbeltje of liever 1 cent op de 1e rang zitten. Ik betwijfel of er te kort aan chauffeurs zijn. Er zullen vast nog enkele chauffeurs (< 65 jaar) in de omgeving zijn, die in de bijstand zitten, laat hen dan rijden, en korten op de uitkering, bij weigering.

 • T Veerman

  Nou ja een paar oudjes lekker voordelig ze hadden ook Polen Letten Roemenen en Bulgaren kunnen nemen.
  Dat is ook al gewoon in dit eens beroemde land aangaande het internationale wegtransport.
  Blij dat ik de tijd nog heb meegemaakt dat wij de no 1 waren in Europa king of the road in Europe.
  Wij stonden in de weekenden alleen met Hollanders aan het Garda meer wat een tijd en nu mogen Hollanders nog een rondje om de kerk rijden vreselijk.
  Het zijn onderdehand geen chauffeurs meer maar administrateurs computer programmeurs triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer