Paccar gaat DAF’s bouwen in Australië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar gaat DAF’s bouwen in Australië

Paccar Australië gaat vanaf augustus 2018 zelf DAF trucks assembleren in haar fabriek in Bayswater, Victoria. Dat heeft managing director Andrew Hadjikakou van Paccar Australië gezegd tegen website Australian Transport News.

Paccar bouwt al 47 jaar trucks in Bayswater. De 60.000e daar gebouwde Kenworth werd daar eerder deze week gepresenteerd. “We zien de afgelopen jaren de afzet van DAF in ons land groeien, en daarom zijn we blij dat we van Paccar het groene licht hebben gekregen om hier zelf DAF’s te gaan assembleren.”

Volgens Hadjikakou, die nog niet wilde vertellen om welke DAF-modellen het gaat, worden de trucks in kits naar Australië vervoerd en daar geassembleerd. Dat gebeurt in dezelfde fabriek als waar de productie van Kenworth plaatsvindt. Hadjikakou benadrukt dat er grote voordelen zitten aan het zelf assembleren van de DAF’s in plaats van het importeren van complete voertuigen. “Het biedt ons de kans om voertuig in groter detail te configureren, met bijvoorbeeld meer variatie in chassislengte, brandstof- en Adbluetanks en wiel- en asconfiguratie. Dat is van absolute meerwaarde voor onze klanten. Daarnaast bespaart het ons veel geld, omdat bijvoorbeeld de importheffingen op bouwkits veel minder hoog zijn dan die van complete voertuigen. Dit is een fantastisch initiatief van Paccar en het is alleen maar goed voor DAF en Australië.”

Bron: ATN

 

5 reacties op “Paccar gaat DAF’s bouwen in Australië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer