Pakket versturen extreem duur in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Pakket versturen extreem duur in Nederland

Een pakket versturen in Nederland is extreem duur in vergelijking met andere landen. In Nederland kost een pakket versturen gemiddeld 24,45 euro, maar liefst 114,42 procent meer dan het gemiddelde van de 40 onderzochte G20 en EU-landen. Alleen de VS is met 55,39 euro nog duurder. Dat blijkt uit een onderzoek van Sellics, het softwareplatform van Amazon.

Sellics heeft de prijs van een lokale expressverzending over de hele wereld onderzocht. Verzending en de kosten daarvan zijn van groot belang voor elk e-commerce-bedrijf. Daarom onderzocht Sellics de verschillen in verzendkosten te onderzoeken. De resultaten zouden kunnen uitwijzen of e-commercebedrijven een bepaald land als vestigingslocatie moeten kiezen vanwege de kosten en logistieke infrastructuur.

Het onderzoek vergelijkt de kosten van lokale express verzending in 40 landen (G20-landen plus EU-landen), waarbij wordt gekeken naar de prijs van verzending van een standaardpakket uit de grootste steden van de landen, gemeten naar bevolkingsomvang. De gegevens kijken naar de prijzen van ’s werelds drie grootste bezorgdiensten, UPS, DHL en Fedex, evenals lokale logistieke dienstverleners in elke markt. Voor het doel van deze studie wordt een standaardverpakking gedefinieerd als 46 cm (L), x 31,5 cm (B) x 9,5 cm (H) met een gewicht van 2 kg. De studie gebruikt ‘Express Shipping’ is gedefinieerd als binnen 1-2 werkdagen of minder in alle gevallen, ervan uitgaande dat een e-commercebedrijf concurrerend wil blijven met zijn klanten die gewend zijn aan een snelle, vaak next-day delivery. De tabell rangschikt elk land op de minst duurste tot een standaardpakket.

De uiteindelijke resultaattabel hieronder onthult de gemiddelde bezorgkosten en de procentafwijking tussen het wereldwijde gemiddelde. Een positief percentage geeft aan dat de kosten duurder zijn, terwijl een negatieve afwijking aangeeft dat de kosten minder duur zijn dan het gemiddelde. Nederland bungelt veelzeggend onderaan.

“Tien jaar geleden konden consumenten kiezen tussen gratis of snelle verzending. Tegenwoordig hebben grote bedrijven de verzendinfrastructuur om deze twee elementen te combineren. Daarom, als bedrijven een kans willen hebben op succes, moeten ze overwegen hoe de locatie van hun onderneming van invloed kan zijn op de soorten verzendkosten die ze zouden kunnen maken”, zegt Franz Jordan, CEO van Sellics. “Uit deze gegevens blijkt dat de verzendkosten sterk uiteenlopen over de hele wereld, waardoor sommige landen voordelen hebben ten opzichte van anderen. De lokale verzending in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld exponentieel duurder dan de meeste andere Europese en G20-landen die zijn geanalyseerd. ”

In een andere vergelijking werden de kosten van het versturen van een pakket over 1000 km onderzocht. In Nederland is die prijs, naar ratio van een verzending van Amsterdam naar Rotterdam over 57,8 km, in totaal 423,01 euro.

Eén reactie op “Pakket versturen extreem duur in Nederland

  • Johan

    Ik denk niet dat men dit éénduidig onderzocht heeft. Ik kan bij PostNL het genoemde pakketje voor € 6,50 versturen (<24 uur levering). Het genoemde tarief van € 24,45 geldt voor spoedlevering (<12 uur levering). Vergelijk dan in ieder geval overal 'next day delivery' om appels met appels te vergelijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer