Panasonic wil Zetes overnemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Panasonic wil Zetes overnemen

Panasonic heeft een meerderheidsbelang van 57,01 procent in Zetes Industries verworven. Er volgt nu een verplicht overnamebod.

De aandelen zijn donderdag door Panasonic verworven ter uitvoering van de overeenkomsten die aangegaan werden op 22 december 2016 met de aandeelhouders van Zephir Corporation, een holdingmaatschappij die eigenaar was van 23,70 procent van de uitstaande aandelen van Zetes, en Cobepa NV, eigenaar van 24,67 procent van de uitstaande Zetes-aandelen, en bepaalde andere individuele aandeelhouders, waaronder het management van Zetes. Ze vertegenwoordigen in het totaal 50,95 procent van de uitstaande Zetes-aandelen.

Tegelijkertijd heeft Panasonic ook een extra 5,26 procent van de uitstaande aandelen van Zetes verworven via verschillende buitenbeurstransacties, inclusief aandelen van de eigenaars van uitstaande aandelenopties van Zetes, die allen hun aandelenopties uitgeoefend hebben na de verkrijging van zeggenschap over Zetes door Panasonic. De prijs die betaald is door Panasonic bij elk van deze transacties resulteerde in een aankoopprijs van 54,50 euro  per Zetes-aandeel.

Als gevolg van de voornoemde transacties, bezit Panasonic momenteel indirect, via haar volle dochteronderneming Panasonic Holding, 57,01 procent van de uitstaande Zetes-aandelen. Dit is inclusief de 23,70 procent Zetes-aandelen van Zephir Corporation NV en 0,81 procent aan Zetes-aandelen die op dit moment in het bezit zijn van Zetes als eigen aandelen. Zetes heeft geen uitstaande aandelenopties meer. Na de verwerving van haar belang in Zetes, zal Panasonic overgaan tot een verplicht overnamebod voor de resterende 42,99 procent van de uitstaande Zetes-aandelen die de onderneming nog niet bezit. Het verplichte overnamebod zal uitgebracht worden door Panasonic Holding (Netherlands) B.V. voor de prijs van 54,50 euro per Zetes-aandeel. Overeenkomstig de Belgische regelgevingen, zal het verplichte overnamebod onvoorwaardelijk zijn. Panasonic heeft de FSMA op de hoogte gesteld van dit voorgenomen overnamebod en zal binnenkort alle vereiste stukken indienen.

De combinatie van de ondernemingen van zowel Panasonic als Zetes biedt belangrijke kansen om de toekomstige groei in zowel supply chain- als veiligheidsoplossingen veilig te stellen en Panasonic bevindt zich in een unieke positie om Zetes te ondersteunen bij het realiseren van de wereldwijde groeiplannen voor de toekomst door:

Nieuwe ‘business opportunities’

Aanbieden van Zetes’ diensten en oplossingen aan de klanten van alle Panasonic-ondernemingen, waaronder internationale topbedrijven in tal van regio’s en sectoren;

Wereldwijde groei

Potentiële kansen creëren voor Zetes om geografisch uit te breiden door de weg te openen naar de Verenigde Staten en het Verre Oosten;

Uitgebreidere R&D

Ontwikkelen van klantgerichte en innovatieve oplossingen, door gebruik te maken van Zetes’ klantencontacten en Panasonics R&D-mogelijkheden; en

Meer resources

Panasonics aanzienlijke bedrijfsmiddelen beschikbaar maken voor Zetes.

Tijdens hun samenwerking zullen Panasonic en Zetes het aanbod aan oplossingen en diensten aan de klanten kunnen verbreden dankzij de combinatie van Zetes’ identificatie- en mobility-oplossingen en Panasonics geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden, wereldwijde aanwezigheid en technologische expertise. Dit alles om beter in te kunnen spelen op de toenemende behoeften van de klanten wereldwijd.

Ondanks het feit dat Zetes nu een volledige dochtermaatschappij van de Panasonic groep is, heeft Panasonic de intentie om Zetes en zijn dochterbedrijven voor de voorzienbare toekomst als een aparte bedrijfsdivisie te beschouwen. Panasonic is van mening dat het in stand houden van de sterke werknemerscultuur binnen Zetes van cruciaal belang is voor het toekomstige succes van Zetes. De heren Alain Wirtz en Jean-François Jacques zullen aanblijven als Managing Directors van Zetes en de heer Pierre Lambert zal zijn functie van Chief Financial Officer van Zetes blijven vervullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer