Ga naar hoofdinhoud

Papierloos vervoer tussen Rotterdam en Willebroek

Containers die per deepsea-schip arriveren bij ECT in Rotterdam kunnen voortaan direct papierloos door naar de inlandterminal TCT Belgium in Willebroek. Dankzij een aan ECT verstrekte, grensoverschrijdende douanevergunning kan dochteronderneming European Gateway Services de lading meteen na lossing per binnenvaartschip verder transporteren. Pas wanneer containers bij TCT Belgium de terminal verlaten, hoeft een bedrijf de douaneformaliteiten af te handelen.
ECTMartine Hiel, Managing Director van TCT Belgium: “Vanwege het grote aantal Azië-diensten en het feit dat Rotterdam veelal de eerste loshaven in Europa is, kiezen veel bedrijven in de regio Willebroek voor invoer via de Rotterdamse haven. De grensoverschrijdende douanevergunning maakt het traject Rotterdam – Willebroek daarbij nog eenvoudiger. Containers hoeven niet meer in Rotterdam te wachten op douanevrijgave.”
De grensoverschrijdende douanevergunning betreft een vergunning douane-entrepot type C. Zowel de Nederlandse als de Belgische Douane hebben toestemming gegeven om per 15 juli 2013 de oorspronkelijk aan TCT Venlo uitgegeven vergunning uit te breiden naar de terminal TCT Belgium. Eerder was aan deze vergunning al de terminal DeCeTe Duisburg in Duitsland toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer