Ga naar hoofdinhoud

Pas op: toename trailerdiefstal

Het aantal meldingen van trailerdiefstallen is de afgelopen flink toegenomen. De meldingen komen nu vooral uit Oost-Nederland.

Meerdere trailers gestolen

Het komt steeds vaker voor dat geparkeerde trailers – met of zonder (waardevolle) lading-  worden gestolen. De meldingen komen nu vooral uit Oost-Nederland, meldt TVM Het gaat vaak om trailers die geparkeerd staan op of langs de openbare weg zonder of met weinig diefstalpreventiemaatregelen. Meerdere keren werden 2 trailers tegelijk meegenomen.

Uw trailers staan niet overal veilig

De diefstallen zijn gepleegd op plaatsen waar veel trailers afgekoppeld staan of waar veel trailerverplaatsingen zijn. Bijvoorbeeld bij en in de buurt van reparatie-/herstelbedrijven, garages en overslagcentra. Maar er zijn ook al enkele trailers gestolen terwijl deze achter hekken op eigen terrein of bij logistieke centra stonden.

Preventietips

Een goede reisvoorbereiding is belangrijk voor alle ritten. Als een trailer (met lading) moet overstaan hoort daarbij ook informatie over bewaakte parkeerplaatsen of andere terreinen waar veilig overnacht kan worden.

Parkeer, als het mogelijk is, op bewaakte en/of afsluitbare parkeerplekken.

Zorg dat de trailer is voorzien van een goedgekeurd kingpin-, triangel en/of deurslot.

Check de beveiligingseisen die verplicht zijn voor het type lading.

Zet u charters in voor uw transport? Dan is het belangrijk dat zij dezelfde preventieve maatregelen kennen en toepassen als zij rijden met uw materieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer