Patent voor draadloze brandstofsensor • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Patent voor draadloze brandstofsensor

T Comm Telematics heeft een patent gekregen op haar draadloze brandstofsensor die continu de tankinhoud van de koelmachine monitort. “Deze brandstofsensor voorkomt droogloop van de koelmachine en maakt direct ingrijpen bij brandstofdiefstal mogelijk”, verteltJan Verweij, eigenaar van T Comm Telematics.

De gepatenteerde, draadloze brandstofsensor van T Comm Telematics monitort continu de tankinhoud van de koelmachine als een koeltrailer stilstaat. “De sensor wordt in de tank onder het dieselniveau geplaatst, waardoor sabotage van de sensor niet mogelijk is”, licht Verweij toe. Online is te zien hoeveel brandstof zich in de tank van iedere koelunit bevindt en hoeveel eruit gaat.

Brandstofdiefstal en droogloop van de koelmachine worden door het systeem direct gesignaleerd. “Meerdere klanten van ons hebben met deze sensoren al brandstofdiefstal kunnen achterhalen”, zegt Verweij. “De sensor bespaart bovendien geld omdat hiermee een einde komt aan onnodig tanken.”, Hij geeft aan dat de draadloze brandstofsensor eenvoudig te monteren is. “Er hoeft niet in de tank geboord te worden.” De T Comm Telematics brandstofsensor is geregistreerd onder Patent Nummer 2010374.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer