Petitie tegen te dure tachograafkaarten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Petitie tegen te dure tachograafkaarten

Dezelfde initiatiefnemers die in december een petitie startten om het Europese rijtijdenbesluit ter discussie te stellen, doen nu hetzelfde rond de in hun ogen te dure tachograafkaarten. Of de petitie succesvol kan zijn, valt zeer te betwijfelen.

tachograaf kaartIn Nederland kost een kaart voor de tachograaf 97 euro. In België is dit 65 euro en in Duitsland 37 euro, zeggen de initiatiefnemers. Elk land kan zijn eigen prijs betalen, maar Nederland spant dus de kroon. “Het zware vermoeden bestaat dat KIWA notabene winst maakt op deze kaarten, wat niet de bedoeling mag zijn omdat ze verplicht worden gesteld door de overheid!”, aldus de initiatiefnemers.

De petitie kan hier worden getekend.

Of deze petitie veel zal uithalen, valt zeer te betwijfelen. Enkele jaren geleden trachtten onder meer de branche-organisaties TLN, EVO en KNV met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur om inzage te krijgen in het contract tussen KIWA en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat werd destijds tot voor de bestuursrechter uitgevochten, maar door die rechter werd geen inzage in het contract toegestaan.

 

10 reacties op “Petitie tegen te dure tachograafkaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer