Ga naar hoofdinhoud

PitPoint neemt dertien Duitse CNG-stations over

PitPoint clean fuels en GAZU hebben een overeenkomst voor de overname van dertien CNG tankstations getekend. Het Nederlandse PitPoint heeft daarmee ook in Duitsland de doelstelling gesteld om in 2030 100 procent schoon vervoer te realiseren.

PitPointIn eerste instantie start PitPoint Duitsland in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen met de exploitatie van dertien CNG tankstations. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse overheid op elektrische auto’s vijfduizend euro subsidie verstrekt en op plug-inhybrides drieduizend euro. De oosterburen maken in totaal meer dan een miljard euro subsidie vrij. Ook werden plannen bekend om de fiscale voordelen voor aardgas (CNG) uit te breiden.

“Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen maakt dat wij vanuit PitPoint perfect gepositioneerd zijn om onze ambitie waar te maken, namelijk om een belangrijke speler in clean fuels in Noord-West Europa te worden”, zegt Erik Kemink, CEO van PitPoint.

PitPoint-tankstations-DE-980X555PitPoint Duitsland heeft als ambitie om op korte termijn het netwerk van ‘clean fuel’ stations fors uit te breiden. De doelstelling van PitPoint is om 2030 100 procent schoon vervoer gerealiseerd te hebben. PitPoint bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations en stations voor openbaar vervoer, zoals bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert PitPoint in waterstofstations en netwerken van elektrische oplaadpunten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer