Ploeger implementeert Trimble Performance Portal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ploeger implementeert Trimble Performance Portal

Ploeger heeft de Performance Portal van Trimble in gebruik genomen. De Performance Portal is een analysetool waarmee chauffeurs, coaches en wagenparkbeheerder het rijgedrag opvolgen in de juiste context om van daaruit brandstof te besparen.

ploegerMet de Performance Portal kunnen vragen beantwoord worden als: Heeft de chauffeur die dag één lange rit of meerdere kortere ritten uitgevoerd? Hoeveel uur heeft hij die dag gewerkt? Hoe was zijn rijstijl in verhouding tot de parameters die door Ploeger zijn ingesteld? Aan de hand van de voor Ploeger belangrijke KPI’s (Key Performance Indicators) of parameters, zoals cruise control, uitroltijd, remgedrag en acceleratie, realiseert het bedrijf naar eigen zeggen aanzienlijke besparingen op brandstof.

Elke maandag print chauffeurscoördinator, Harm De Boer, een lijst uit met de driver score van iedere chauffeur. Dit is een score voor de voorbije week en de verhouding van die score tot zijn prestaties van de voorgaande maanden. Geen absolute cijfers dus maar een score, zodat hij niet enkel zijn eigen evolutie makkelijk kan opvolgen maar zijn prestaties ook kan toetsen aan die van zijn collega’s. Behalve een totale score ziet de chauffeur ook hoe hij op de verschillende onderdelen scoort. Hij krijgt ook concrete tips en aanbevelingen hoe hij zijn rijgedrag kan aan passen.

Wie extra begeleiding nodig heeft, bespreekt dit met de chauffeurscoördinator. “Deze tool helpt mij om samen met onze chauffeurs hun rijgedrag te verbeteren”, getuigt Harm De Boer, chauffeurscoördinator bij Ploeger Logistics.

Vóór de invoering van de Performance Portal, stuurde het bedrijf haar chauffeurs enkel aan op FMS- (Fleet Management System) en brandstofverbruikrapportages. Nu heeft Ploeger veel meer objectieve informatie. Dit resulteert volgens Trimble in een gezonde competitie met ruimte voor discussie. De tool creëert vooral bewustwording.

Ploeger wil zich continue verbeteren en werkt  volop aan het optimaliseren van het wagenpark en de parameters waarmee chauffeurs objectief beoordeeld worden. Met deze inspanning is volgens Trimble en Ploeger  inmiddels een brandstofbesparing van meer dan 2 procent gerealiseerd.

“Een handig instrument waarmee gericht gestuurd kan worden om een aanzienlijke brandstofbesparing te realiseren”, besluit Ronald Bos, manager wagenparkbeheer & garage bij Ploeger Logistics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer