Ga naar hoofdinhoud

Ploeger Logistics kiest Plan&Go TMS van Centric

Ploeger Logistics heeft op ICT & Logistiek een overeenkomst getekend met Centric om het Plan&Go TMS te gaan gebruiken.

ICT&L14-Centric-ScreenshotPlan&GoPloeger wil het bestaande TMS-pakket vervangen door een totaaloplossing die aansluit op de huidige werkwijze van het bedrijf. Belangrijkste doelstelling is daarbij om de interne organisatie in staat te stellen slagvaardiger, efficiënter en effectiever te werken. Daarnaast is een uitbreiding van zowel de interne als externe informatievoorziening een voorwaarde. Na een uitgebreid selectietraject viel de keus daarbij op Plan&Go TMS van Centric. Deze oplossing ondersteunt de verschillende processen binnen Ploeger optimaal.

Bij het selectietraject en de implementatie laat Ploeger zich begeleiden door NextPage, dat veel kennis en ervaring heeft op het gebied van projectmanagement en TMS-selecties en -implementaties. “Wij brengen eerst de klantcriteria in kaart, zoals de exacte informatiebehoefte, eisen voor productontwikkeling, ondersteuning en onderhoud. Dit doen we met onze eigen unieke aanpak. Hierdoor selecteerde Ploeger het beste TMS-systeem voor hun behoefte”, aldus Conrad Leegstra, projectmanager van NextPage.

ploeger nbx 11 2014_18Adwin Ploeger, algemeen directeur bij Ploeger Logistics: “Ploeger legt de focus op innovatie door slimme ICT-oplossingen. In de toekomst willen wij de procesondersteuning uitbouwen en voorzien in goede aansluiting op systemen van klanten en partners. Zo optimaliseren we zowel het proces voor de klant als ons interne proces. Daarmee is ons bedrijf klaar voor de toekomst.” De logistiek dienstverlener volgt ontwikkelingen als digitale orderverwerking, de elektronische vrachtbrief en digitale facturatie nauwgezet. Daarnaast verwacht Ploeger slimme portals en apps in te gaan zetten, onder andere om de informatievoorziening rondom logistieke activiteiten te verbeteren. Adwin Ploeger: “Zo nemen we onze klanten alles uit handen, behalve de controle.”

Recent sprak Adwin Ploeger met hoogleraar Supply Chain Management Jack van der Veen en uit dat gesprek bleek ook het belang van investeren in innovatie. Adwin Ploeger: “Van der Veen wist mij te raken met zijn visie op de snelle ontwikkeling van de technologie en de impact voor de transportsector. Internet of Things, 3D en de cloud worden allemaal voorwaarden om goed samen te werken. Dat betekent dat het innovatievermogen in onze branche omhoog moet. We moeten bouwen aan een nieuwe manier van management, een cultuur die is gericht op innovatie en wederzijds vertrouwen tussen ons en onze klanten. Het nieuwe TMS-pakket is hierin een belangrijke stap.”

In de keus voor Plan&Go TMS speelde ook de visie van Centric op de toekomst een rol. Zo is het voor Ploeger belangrijk dat Centric zijn oplossingen continu verbetert en dat Ploeger invloed kan uitoefenen op dit proces. Ook het beleid van Centric om software te ontwikkelen met een korte implementatietijd en een goede aansluiting op branchestandaarden woog mee in de besluitvorming. Wijnand de Reeder, accountmanager bij Centric: “Wij kijken uit naar de samenwerking met Ploeger, een mooi bedrijf met een visie die aansluit op die van Centric. Ploeger is toonaangevend omdat het bedrijf toegevoegde waarde biedt door betrouwbaarheid, uitstekende service en de mogelijkheid van maatwerklogistiek. Klanten van Ploeger zijn dan ook een hoge servicegraad gewend. Hopelijk kunnen we met deze samenwerking dat serviceniveau nog verder doen stijgen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer