Polen knokt tegen EU-voorstel tegen social dumping • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Polen knokt tegen EU-voorstel tegen social dumping

Polen legt zich niet neer bij de mogelijke gevolgen van een EU-voorstel om de inzet van vrachtwagenchauffeurs in andere landen aan banden te leggen.

EU-commissaris Bulc wil in mei dit jaar de arbeidsomstandigheden van chauffeurs in Europa verbeteren met nieuwe regels. Polen wil echter geen nieuwe regels. “De verbetering van arbeidsomstandigheden kan ook binnen het bestaande kader”, zei Justyna Skrzydło, vice-verkeersminister afgelopen week in Brussel.

Skrzydło klinkt daarmee bijna hetzelfde als TLN, dat zich in januari niet aansloot bij een ‘Road-Alliance’ van West-Europese landen die zich primair inzetten tegen social dumping. Volgens Polen zullen de nieuwe regels van Bulc het voor Poolse chauffeurs moeilijker maken in andere EU-landen aan het werk te gaan. Polen rijden meer vracht in Europa dan welke andere EU-natie ook.

De verwachting is dat de diverse EU-lidstaten in de komende maanden elkaar nog fors zullen bevechten voor het voorstel van Bulc wordt gepresenteerd.

Bron: Euractiv

 

2 reacties op “Polen knokt tegen EU-voorstel tegen social dumping

  • Andere Willem.

    Als de Polen niet meer in een ander EU land mogen werken, dan mogen de Nederlanders dat ook niet.
    Ik raak daardoor me baan kwijt. (Ik werk in een ander land.)

    Maar die regel maakt voor bedrijven niet zoveel uit.
    Nu werkt die Pool nog bij een Nederlands bedrijf, dan zet het bedrijf een bedrijfje in Polen op, en werkt de Pool in Polen, en vervolgens komen ze gewoon in Nederland rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer