Ga naar hoofdinhoud

Portena neemt Bulstra over

Portena Logistiek in Heerenveen heeft Bulstra Transport in Drachten overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigde namen in de logistieke wereld en vrijwel even oud; Portena is in 1932 opgericht en Bulstra in 1929. In omvang verschillen de bedrijven meer. Portena is qua omzet, medewerkers, warehousing en materieel ruim vier maal zo groot.

Volgens de directie van Portena past Bulstra uitstekend binnen de logistieke dienstverlening van de onderneming. René Visser (algemeen directeur): “Bulstra is een specialistische distributeur die met name actief is in de markt tussen pakketbezorging en grotere zendingen. Hun zendingsvolumes zijn overwegend kleiner dan die van ons. Daar is ook hun vloot op toegerust. Wij willen in dit segment groeien om ons breder en sterker te positioneren. Het marktbeeld is dat zendingsvolumes kleiner worden en in aantal toenemen.”

Door de overname verschaft Portena zich een nog betere dekking in de fijnmazige distributie in het Noorden.

“Daardoor wordt onze positie landelijk ook versterkt omdat Portena als de Hub van het Noorden wordt gezien. Wij vormen de perfecte uitvalsbasis voor dit landsdeel”, aldus Visser. Om die reden is Portena bezig met een strategische oriëntatie in andere delen van het land om goederenstromen viceversa te intensiveren. Nu al heeft het bedrijf een vestiging in Waardenburg specifiek voor het transport en distributie van  levensmiddelen. Omvang en netwerk zijn erg belangrijk dus meer overnames worden niet uitgesloten. Ron Kleinsmit (operationeel directeur) voegt hier aan toe: “Deze stap past perfect bij onze koers vooruit en  is voor ons hét moment om verder naar de gewenste schaalgrootte te groeien.”

Portena is sterk in food en consumentenartikelen. Het bedrijf is de grootste fietsendistributeur van Europa. Portena telt ruim 200 medewerkers (Bulstra ruim 40), 100 trekkende eenheden (Bulstra 32) en heeft een jaaromzet van 24 miljoen euro (Bulstra 6 miljoen euro).

Sibout Bulstra blijft voorlopig aan om een soepele transitie tot stand te brengen. Volgens hem is aansluiting zoeken bij een grotere partij noodzakelijk om in de veranderende wereld van transport het voortbestaan van het bedrijf en de werkgelegenheid te kunnen garanderen. Primair zullen Portena en Bulstra onder eigen vlag blijven opereren. Het magazijn in Drachten (10.000 m2) blijft open van waaruit de operatie gerund blijft worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer