Ga naar hoofdinhoud

‘Positie Volvo CEO niet onder druk’

Er wordt niet gezaagd aan de stoelpoten van Volvo CEO Olof Persson. Dat zei Volvo’s RvB-voorzitter Carl-Henric Svanberg vorige week naar aanleiding van berichten in de media. De truckdivisie van Volvo moet echter wel beter gaan presteren om investeerders tevreden te houden, zeggen analisten tegen Reuters.

Olof Persson nieuwe topman VolvoPersson staat sinds 2011 aan het roer van een project bij Volvo Trucks om de winstgevendheid te vergroten. Die zou drie procentpunten verbeterd moeten zijn tegen het einde van dit jaar, maar dat doel lijkt niet haalbaar. De winstmarge liep vorig jaar terug naar 2,1 procent. De marge lag op 8,7 procent toen Volvo begon met zijn project, analisten verwachten dat het eind volgend jaar op 7,1 ligt.

Dat zijn niet de resultaten die investeerders verwachtten. Een van hen zegt anoniem tegen Reuters dat hij nog wel tevreden is over Persson, die onterechte kritiek zou hebben gehad. “Maar als je me dit over een jaar weer vraagt en er is nog steeds niet veel verbeterd, dan bevindt Persson zich wel in een slechter positie.”

Volvo heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in nieuwe modellen. Tegelijkertijd liep de vraag in Latijns Amerika terug, verloopt herstel van de Europese markt langzaam en zit er een dip in de vraag naar bouwvoertuigen op de Chinese markt.  Volgens Reuters presteerde Volvo de afgelopen jaren slechter dan Scania en Paccar, die door hun productiestructuur beter konden omgaan met fluctuaties in vraag en aanbod op de wereldwijde truckmarkt.

Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer