Ga naar hoofdinhoud

PostNL wijzigt samenstelling Executive Committee

Ter ondersteuning van de versnelling van de transformatie wijzigt PostNL de samenstelling van zijn Executive Committee (EC) met ingang van 1 juli 2017. Hiermee sluit de samenstelling van de EC beter aan bij de verandering van het profiel van PostNL naar een logistiek e-commercebedrijf.

Beide leden van de Raad van Bestuur blijven lid van de nieuw samengestelde EC, net als de directeuren HR, IT, Internationaal & Groei en Pakketten & Logistiek. Nieuw is de geclusterde verantwoordelijkheid voor Mail Nederland bij één directeur (op dit moment een directeur voor Productie en een voor Commercie) en de nieuwe EC positie voor het bedrijfsonderdeel Kanalen & Consument. Deze nieuwe rol zorgt voor een uitdrukkelijker focus op consumenten en een effectieve ‘omnichannel’ klantbediening.

In het licht van deze wijzigingen en in goed overleg met de Raad van Bestuur heeft Gerrit Mastenbroek besloten om met pensioen te gaan en Albert Rodenboog zet zijn carrière als adviseur van de Raad van Bestuur per 1 juli 2017. PostNL is met Roger Muys in overleg over de beëindiging van zijn dienstverband. In de nieuw samengestelde EC is Resi Becker beoogd directeur Mail Nederland en Liesbeth Kaashoek beoogd directeur Pakketten & Logistiek. Arno van Bijnen zal worden benoemd als directeur Kanalen & Consument en PostNL is voornemens Bob van Ierland te benoemen als directeur HR. Pim Berendsen blijft binnen de EC verantwoordelijk voor Internationaal & Groei en Marcel Krom voor IT. De relevante voorgenomen besluiten worden voorgelegd aan de medezeggenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer