Primeur: DAF Euro 6 betonpompmixer voor Albeton • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Primeur: DAF Euro 6 betonpompmixer voor Albeton

Betoncentrale Albeton heeft een primeur: de allereerste betonpomptruckmixer in Europa op basis van een DAF Euro 6-chassis. Dat is voor dit doel compleet omgebouwd in nauwe samenspraak met de DAF-fabriek. DAF-dealer Truckland Noord-Holland en pompmixerleverancier Boogert service uit het Zeeuwse Nieuwerkerk hebben de ombouw en opbouw geklaard, een operatie die drie maanden tijd vergde.

Met de bijzondere betonpomptruckmixer kan vanaf grote afstand beton in een bouwwerk worden verpompt, tot wel 40 meter. Handig in de drukke binnenstad van Amsterdam, waar Albeton met name actief is. “De pompmixer paste eigenlijk niet op een DAF Euro 6-chassis, dus wij zagen de ombouw als een uitdaging”, aldus Sjaak Remijnse van Truckland Noord-Holland. Hij schakelde de andere partijen in om in nauwe samenwerking het onmogelijke mogelijk te maken.

Uiteindelijk duurde de bouw drie maanden. “Er moest ruimte komen voor de stempelpoten van de betonmixer en buizen, hydropompen en luchtketels moesten verplaatst worden zodat de uitlaat vrij bleef”, vertelt Ton Boogert van Boogert Service. “Zelfs zoiets kleins als een luchtventiel kreeg een andere plek. Intensief werk, maar wel erg interessant om met elkaar oplossingen te vinden.”

Het resultaat mag er zijn. “We zijn zeer tevreden over de betonpomptruckmixer en over dealer Truckland Noord-Holland”, vertelt directeur Johan Doets van Albeton. Deze betoncentrale heeft bijgedragen aan indrukwekkende bouwprojecten zoals het Eye Filmmuseum en De Hermitage Amsterdam. Momenteel is het bedrijf betrokken bij de bouw van de Pontsteiger, met daarin het duurste appartement van Amsterdam.

Doets kiest bewust voor DAF. “Vrijwel al onze 30 auto’s zijn van dit merk omdat het een mooi, Nederlands product is. Het is onze zesde betonpomptruckmixer met een DAF-chassis, maar deze is wel heel speciaal vanwege het aparte, op maat gemaakte, onderstel. De mixer wordt al volop ingezet op een van onze vele fraaie projecten.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer