Projectleider Tesla Semi wordt rechterhand Elon Musk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Projectleider Tesla Semi wordt rechterhand Elon Musk

Jerome Guillen, bij Tesla tot nu toe verantwoordelijk voor het Semi-project, is bij de Amerikaanse autofabrikant gepromoveerd tot president van de automotivedivisie en wordt daarmee de rechterhand van topman Elon Musk.

Dat verklaart Musk zelf in een verklaring op de Tesla-website. Musk had zelf de noodklok geluid over zijn werkdruk en daarom werd besloten een collega te zoeken die hem kon ontlasten. Dat wordt dus Guillen.

“In zijn nieuwe rol zal Jerome toezicht houden op alle automotive-activiteiten en het programmabeheer, evenals de coördinatie van onze uitgebreide automotive supply chain. Jerome heeft belangrijke bijdragen geleverd en heeft de afgelopen acht jaar een grondige kennis opgedaan van de activiteiten van Tesla bij ons bedrijf, van de eerste Model S-programmabeheerder tot het beheren van alle voertuigprogramma’s, vervolgens alle voertuigtechniek en wereldwijde verkoop en service. Onlangs speelde Jerome een cruciale rol bij het vergroten van de productie van Model 3, wat leidde tot het onmogelijk geachte: het creëren van eengrote algemene assemblagelijn voor Model 3, binnen enkele weken. Voordat hij naar Tesla kwam, was Jerome verantwoordelijk voor het creëren en leiden van het meest succesvolle vrachtwagenprogramma in de geschiedenis van Daimler’s Freightliner-divisie”, aldus Musk, die opvallend genoeg met geen woord rept over Guillens verdienste voor het Semi-programma. Het is ook niet bekend gemaakt of Guillen het Semi-project blijft leiden of dat iemand anders dat gaat doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer