Prometec koopt twee Pactons • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Prometec koopt twee Pactons

Het Barendrechtse metaalbedrijf Prometec schafte recent twee Pacton drieassige open opleggers aan. Daarmee wil het bedrijf flexibeler zijn in haar dienstverlening naar klanten.

Prometec startte in 2005 met de dienstverlening op het gebied van het conserveren van staal, aluminium en rvs. Of het nu gaat om het verzinken, poedercoaten of natlakken van hekwerken, staalconstructies, trappen of bruggen. “Wij zijn onafhankelijk door groot aan te bieden bij verschillende verzinkerijen en poedercoatbedrijven. Hierdoor kunnen we scherp aanbieden en worden ook de kleine orders als grote behandeld”, vertelt directeur Johan Flier. De onderneming staat met name metaal- en constructiebedrijven ten dienste.

De twee nieuwe Pacton-opleggers van het type TXD.342.L zijn ter uitbreiding van de dienstverlening. “We hadden reeds een BE-combinatie met een kleine oplegger. Nu beschikken we tevens over een trekker met twee opleggers. Op deze manier zijn we een stuk flexibeler naar de klant toe.”

Een specifieke wens was voldoende rongpotten voor het borgen van de grote diversiteit aan materialen die worden vervoerd. Een andere wens betrof de aluminium zijborden voor kleinere materialen. Onder de specifieke toebehoren zijn verder onder meer een rvs-kist, bindogen, een stophoutkist en een wagenbrede, scharnierende Pacton-spatlap. De totale asdruk van de trailers is 27.000 kg, het toelaatbare gewicht is 42.000 kg. Het complete chassis is na voltooiing van het laswerk met grit gestraald, geschoopeerd en gespoten in tweekomponenten primer, afgewerkt met tweekomponenten coating.

Flier kende Pacton reeds door de trailers van een collega, die daar zeer tevreden over was. “Pacton is prijstechnisch en op het gebied van kwaliteit en uitstraling een topper”, aldus Flier. “We hebben de trailers nu enige weken in gebruik en zijn zeer tevreden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer