Ga naar hoofdinhoud

R. Vos parkeert Scania Streamline naast 143 Torpedo

Vos Transporten uit Schaijk heeft onlangs de 200e truck in gebruik genomen. Het gaat om nieuwe R450 Streamline. De vijftigste truck van R. Vos werd in 1996 in gebruik genomen, dat was een 143 Torpedo.

Gerbert (L) en Rick Vos te midden van de beide mijlpalen van het bedrijf: de 143 Torpedo 420 pk V8 uit 1996 en de nieuwe R450 Streamline met de zuinige 450 pk SCR-only motor.

Directeur Gerbert Vos: “Wij voeren een meermerkenbeleid, maar we kunnen toch stellen dat Scania een streepje vóór heeft.” Truck nummer 200 – een Scania R450 Streamline – werd afgeleverd door Scania Veghel.

De vijftigste truck werd destijds een 143 Torpedo met 420 pk. Dit voertuig rijdt nog steeds in het wagenpark van het Noord-Brabantse bedrijf en vormt daarin een rijdend visitekaartje. De nieuwste Scania’s zijn Streamlines uitgerust met de zeer zuinige 13 liter 450 en 410 pk SCR-only motoren. Deze motoren hebben een ijzersterke reputatie als zeer zuinige krachtbronnen en dragen ook bij R. Vos Transporten bij aan lage brandstofkosten. Gerbert Vos: “Ons bedrijf koerst op een geleidelijke groei waarbij kwaliteit voorop staat. Bij Scania begrijpt men ons hierin volledig.” Naast de betrouwbaarheid en het lage verbruik, speelt dan ook de goede relatie met de dealer in Veghel een belangrijke rol in deze keuze. R. Vos Transporten is een middelgrote onderneming en beschikt, samen met Botrans Bulk, over een modern wagenpark met meer dan 50 trekkende eenheden. Het familiebedrijf werd in de zestiger jaren gestart door Richard Vos; vader van de huidige directeur Gerbert Vos. Inmiddels staat de derde generatie in de startblokken.

Rick Vos gaat voor continuïteit zorgen in de toekomstvisie van beide bedrijven. Vos Transporten en Botrans Bulk zijn gespecialiseerd in (inter)nationale bulktransporten, voornamelijk gericht op de mengvoederindustrie. Maar ook andere voorkomende (bulk)transporten zijn door het gevarieerde wagenpark ‘no problem’. Beide bedrijven zijn zowel GMP als ISO gecertificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer