Raben doet wéér overname in Duitsland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Raben doet wéér overname in Duitsland

Eind vorige week heeft Raben Group een contract getekend voor de overname van Busse Logistik in Kassel. Het bedrijf heeft meer dan 140 medewerkers en biedt diensten aan voor binnenlands en internationaal vervoer. De overname maakt deel uit van het lange termijn ontwikkelingsplan voor de Raben Group op de Duitse markt. De overname zal worden afgerond na goedkeuring door de antitrustautoriteiten.

Dit is de vierde overname uitgevoerd door Raben Group in Duitsland sinds begin 2017. Op 1 januari heeft Raben Trans European Germany de operaties van voormalige Rhenus-vestigingen in Fellbach en Weilimdorf overgenomen. In maart nam Raben de transport  -en logistieke bedrijven Exice GmbH en RLZ Baden GmbH in Karlsruhe over. Op 3 mei jl. heeft Raben Group een contract ondertekend voor het verwerven van een depot van SCHMALZ + SCHON Logistik Groep in Kamen in Noordrijn-Westfalen. Nu is het tijd voor Busse Logistik in Kassel.

“Duitsland is een van de grootste markten in Europa met 80 miljoen consumenten”, zegt Ewald Raben, CEO Raben Group. “We willen dat Duitsland in 2018 de belangrijkste markt voor ons wordt. In die tijd zullen we onze eigen, onafhankelijke distributienetwerk hebben in het land met meer dan 30 locaties. De overname van Busse Logistik past perfect bij deze strategie.”

Busse Logistik is een familiebedrijf opgericht in 1996. Het heeft meer dan 140 medewerkers, waaronder ca. 100 chauffeurs. Het heeft ook een eigen vloot, waardoor de meeste verbindingen onafhankelijk worden gediend. Het richt zich vooral op groupage -en FTL-transporten, evenals op contractlogistiek. De jaaromzet bedraagt ca. 15 miljoen euro (2016).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer