Ga naar hoofdinhoud

Raben werkt in Duitsland nu geheel zelfstandig

Logistiek dienstverlener Raben maakt vanaf dit jaar voor haar stukgoedtransport in Duitsland enkel gebruik van haar eigen transportnetwerk. Samenwerkingen met andere partners zijn afgelopen jaar afgerond.

Voor Raben Duitsland stond 2017 in het teken van de voorbereidingen voor de start van een eigen transportnetwerk in 2018. Sinds de marktintroductie in 2005 in Duitsland heeft Raben zich verder ontwikkeld. Het bedrijf is nu klaar om landelijke transporten met behulp van zijn eigen structuur aan te bieden. Het onafhankelijke netwerk van Raben Duitsland is nu gebaseerd op 29 netwerklocaties. In minder dan 15 jaar na het verschijnen op de Duitse wegen, werken ongeveer 3000 werknemers voor het nationale bedrijf in de Bondsrepubliek Duitsland om aan de behoeften van de klanten te voldoen.

Daniel Rösch, Managing Director van Raben Germany: “We zijn ons 100 procent voorbereid op deze veeleisende taak. Met ons eigen netwerk kunnen we onze klanten een hoge servicekwaliteit bieden. De platte structuur, grote flexibiliteit en het snelle besluitvormingsproces garanderen een efficiënte operatie tegen redelijke kosten.”

In de afgelopen twee jaar heeft Raben Germany zich gepositioneerd door autonome groei en gerichte acquisities om de uitdagingen van de onafhankelijkheid van vrachtexpedities in de algemene cargo-industrie het hoofd te bieden. Sinds het begin van 2016/17, onder andere, de transport- en logistieke bedrijven Exice GmbH en RLZ Baden GmbH, een depot van SCHMALZ + SCHÖN Logistik Gruppe in Kamen in Noord-Rijnland-Westfalen, de expediteur Busse Logistik en de voormalige Rhenus-site in Fellbach zijn toegevoegd bij het Raben-netwerk. Deze en andere overgenomen bedrijven werden geïntegreerd in de Duitse bedrijfseenheid van de Raben Group.

“Als logistieke dienstverlener willen we de ambitieuze economische doelstellingen van onze klanten ondersteunen met op maat gemaakte producten. Al onze inspanningen, zoals het verhogen van het aantal vestigingen tot een totaal van 32 sinds december 2016, zijn ondergeschikt aan het doel van het verstrekken van zeer goede diensten”, zegt Daniel Rösch. “Naast investeringen in gekwalificeerde medewerkers, ongeveer 2.000 vrachtwagens en de bijbehorende IT- en magazijninfrastructuur, verbeteren we onze processen ook voortdurend. Bij de innovatie afdeling van Raben Group, het GeniusLab, gaan we bijvoorbeeld in  op de eisen van de steeds meer digitale economie en zijn daarom optimaal voorbereid op toekomstige taken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer