Ga naar hoofdinhoud

Racen met trucks terug in Nederland

De vereniging Dutch Truck Racing heeft zich ten doel gesteld om truckraces weer te gaan organiseren in Nederland. De nieuwe organisaties is op zoek naar investeringen om dat te verwezenlijken.

dtr-6-2Het is een tijdje stil geweest rond het racen met trucks op de Nederlandse circuits. Omdat de truckraceteams toch graag op de Nederlandse circuits wilden rijden moest er gezocht worden naar een oplossing. Ron Gerritsma werd hiervoor benaderd. Aanggzien hij al 5 jaar coördinator van de truckraces was en een groot netwerk had opgebouwd, bleek hij de aangewezen persoon.

Na een lange periode van overleggen met teams, en het zoeken naar enthousiaste vrijwilligers, is in september 2016 de vereniging Dutch Truck Racing ( D.T. R.) opgericht. Het doel van de vereniging is om nu voor 2017 truckraces te organiseren tijdens grote evenementen op circuitpark Zandvoort en in de toekomst mogelijk ook op andere circuits. Door deze deelname vormen de mastodonten van de weg weer een spektakel voor een breed publiek, en zullen de trucks de line-up extra kleur geven tijdens een race weekend!

De reglementen van de Dutch Truck Racing zijn afgeleid van het Europese FIA reglement en ondergebracht bij de KNAF. Hierdoor is het ook voor niet Nederlandse teams aantrekkelijk om deel te nemen aan de door DTR georganiseerde races.

Zonder sponsoren en donateurs is het erg lastig om deze races te organiseren. Daarom is de vereniging Dutch Truck Racing op zoek naar liefhebbers en geïnteresseerden die het truckracen een warm hart toe dragen, en hiervoor een financiële bijdrage willen leveren. Een mooie manier om de vereniging Dutch Truckracing te ondersteunen is aanmelden voor de club van 100.

Op dit moment DTR druk bezig met het komende jaar, waar een aantal mooie races en activiteiten op het programma staan zoals de Paasraces op Zandvoort 15 tm 17 april, het voorprogramma van de Mittelrhein cup op de Nurburgring en de finaleraces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer