Realtime optimalisatie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Realtime optimalisatie

Bij de jongste ontwikkelingen aan ORTEC Routing & Dispatch ligt de focus op verbeteringen in de optimalisatie van de planning. Zo heeft het ritplanningssysteem nu ook de mogelijkheid continu te optimaliseren op basis van realtime informatie.

TTM2014_11_20_24_ICT_ortec_foto

“Vaak wordt de planning vandaag-voor-morgen of vanochtend-voor-vanmiddag opgesteld, waarna de uitvoeringsfase volgt. Daarin zijn verstoringen onvermijdelijk”, vertelt product manager Daniël Dam. “Een wagen is vertraagd door het verkeer, een leveradres blijkt gesloten, de chauffeur is door vertraging aan zijn pauze toe. De planner staat dan voor de vraag: hoe lang moet je nog vasthouden aan het oorspronkelijke plan of is het beter een deel opnieuw door te rekenen, gegeven de nieuwe werkelijkheid.”

Om dit te ondervangen is het in ORTEC Routing & Dispatch niet alleen mogelijk om verstoringen te laten verwerken in de planning, maar het plan ook realtime te optimaliseren. “Zowel op basis van tijd, waardoor de optimalisatie een continu proces wordt, als op basis van individuele verstoringen”, zegt Dam. “Bijvoorbeeld door het plansysteem de toewijzing van terugvrachten aan de verschillende wagens te laten wijzigen of de vervolgopdrachten vanaf het depot anders in te plannen, waardoor kosten kunnen worden bespaard.”

Op ICT & Logistiek staan ORTEC, Transics en Yellowstar Solutions onder de vlag van Transport Initiatief wederom op één stand.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer