Rechtbank wijst faillissementsaanvraag SecurCash af • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rechtbank wijst faillissementsaanvraag SecurCash af

Geldtransporteur SecurCash is niet failliet. De rechtbank in Den Haag heeft donderdag de aanvraag daartoe afgewezen van zowel SecurCash Nederland als van SecurCash Geldverwerking.

Dat is een opmerkelijke wending in de financiële perikelen van SecurCash, dat woensdag zelf het bankroet aanvroeg voor beide vennootschappen en op haar website er al van overtuigd is dat het failliet rond is. Op de zitting bleek echter dat er nog voldoende middelen zijn om de schuldeisers van de vennootschappen te betalen. Volgens de financieel directeur is er nog circa 1.000.000 en 100.000 euro op de bankrekeningen vrij beschikbaar. Wel is het zo dat er aanzienlijke interne schulden zijn, van SecurCash Nederland aan SecurCash Geldverwerking. De rechter kon geen aanwijzingen vinden dat SecurCash in directe financiële nood verkeert. Zo heeft het 220 man tellende personeelsbestand van beide vennootschappen in december gewoon het loon uitgekeerd gekregen.

“Op basis van deze feiten en omstandigheden, in onderlinge samenhang beschouwd, kan niet worden vastgesteld dat de vennootschap verkeert in een toestand dat zij heeft opgehouden te betalen. Er is op dit moment immers voldoende liquiditeit om alle schuldeisers van de vennootschap te voldoen”, zo oordeelt de rechtbank over SecurCash Geldverwerking. In het vonnis over SecurCash NL is de rechter heel wat vinniger in haar oordeel. “De rechtbank kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de eigen aangifte is gebruikt om op eenvoudige wijze van duurovereenkomsten af te komen, waaronder 180 arbeidsovereenkomsten en vier huurovereenkomsten.” Met andere woorden: SecurCash heeft doelbewust een faillissement willen creëren om het bedrijf te laten ploffen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer