Nieuws

Rechtsgang om truckverbod Buitenveldert

5

Branche-organisatie Evofenedex is naar de rechter gestapt om het vrachtautoverbod in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid aan te vechten. In juli 2017 besloot het Stadsdeel Zuid om vrachtauto’s te weren, maar dat besluit is volgens Evofenedex op geen enkele wijze onderbouwd.

“Meteen na het besluit dienden wij namens de achterban een bezwaarschrift in. De maatregel zou de leefbaarheid in het gebied verbeteren, maar het tegenovergestelde is volgens ons het gevolg. Het besluit leidt immers tot veel meer kleinere voertuigen in de wijk Buitenveldert, met meer verkeersbewegingen en uitstoot als gevolg. Als Buitenveldert vrachtauto’s weigert, moeten bedrijven producten met meer kleinere auto’s afleveren. Dit benadeelt niet alleen ondernemers, maar ook de bewoners van Buitenveldert. Door de extra kosten stijgen ook de prijzen van producten in de stad. Als voor vrachtauto’s ontheffing moet worden aangevraagd, moeten bewoners mogelijk ook meer voor (online) bestelde producten of verhuisbedrijven gaan betalen”, beargumenteert Evofenedex op haar website.

Het bezwaar van de branche-organisatie is op 13 november 2017 behandeld op de hoorzitting van de bestuurscommissie; daarbij is afgesproken dat er nog vóór het einde van 2017 een beslissing zou worden genomen. Die beslissing is, ondanks herhaald verzoek, tot op heden uitgebleven. ”Wij zien dan ook geen andere stap dan aanspraak te maken op vergoeding van de wettelijke dwangsom en ons tot de rechter te wenden met het verzoek om bij vonnis het bestuursorgaan tot het nemen van een beslissing te verplichten”, aldus Evofenedex.

5 reacties op “Rechtsgang om truckverbod Buitenveldert

 1. Frank schreef:

  Laat ze lekker bloeien, zij willen geen vrachtverkeer in Buitenveldert dan mogen ze de lasten ondervinden.

 2. willem schreef:

  Er is niets mis met de vrachtwagens en ook niet met de uitstoot maar wel met de fietsers en voetgangers dit zijn complete zombie s met de oordoppen en de telefoon laten die ambtenaren daar maar opletten en er op wijzen dat vrachtverkeer hun werk goed doen met scherpe ogen.

 3. Willem schreef:

  Waar maken ze zich druk over?
  Mogelijkheden genoeg:
  * Winkels niet meer bevoorraden of
  * Transportkosten verviervoudigen.
  * Elke winkel met een aparte bestelwagen bevoorraden zodat het verkeer vast komt te staan.
  Kijken hoe snel ze het verbod terugdraaien.

 4. […] 5 mei Amstelveen: het oorlogsverhaal van leraar Johan Benders van het Amsterdam Lyceum Rechtsgang om truckverbod Buitenveldert Ondernemersvereniging Evofenedex naar rechter vanwege vrachtwagenverbod Buitenveldert VU krijgt […]

 5. […] Lees hier het hele artikel op de website van TTM […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven