Registratie voor Mautvrijstelling LNG is open • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Registratie voor Mautvrijstelling LNG is open

In Nederland werd vorige week een LNG-voordeeltje afgesloten met de stopzetting van de teruggaafregeling. In Duitsland zijn er juist nieuwe mogelijkheden. Vervoerders met LNG- of CNG-vrachtauto’s kunnen deze nu al bij Toll Collect registreren voor  Mautvrijstelling. Dat meldt TLN.

De Mautvrijstelling voor vrachtauto’s op LNG of CNG in Duitsland is recent besloten en geldt met ingang van 1 januari 2019 voor een periode van 2 jaar. Registratie van deze voertuigen is inmiddels mogelijk op de site van Toll Collect.

Via het downloadcentrum kan het registratieformulier voor niet-Mautplichtige voertuigen worden aangevraagd. Het ingevulde formulier (NB: punt 8 N aankruisen) kan met een kopie van het kentekenbewijs en andere gevraagde documenten naar Toll Collect worden gestuurd. Na goedkeuring krijgt de eigenaar een bevestiging dat het voertuig voor de Maut is vrijgesteld.

Duitsland ziet veel voordelen in het gebruik van aardgas en hoopt met de Mautvrijstelling meer vervoerders te bewegen voor deze brandstof te kiezen. Een probleem is nog wel dat er op dit moment slechts drie LNG-stations in Duitsland (Berlijn, Ulm en recent Hamburg) beschikbaar zijn. Duitsland heeft aangekondigd dit aantal snel verder te willen uitbreiden.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer