Ga naar hoofdinhoud

Reining tankt Shell GTL voor hele vloot

Reining Transport tankt voortaan voor haar hele vloot, 300 voertuigen groot, de brandstof Shell GTL. “Wij zijn een innovatief bedrijf en zijn ons goed bewust van de hedendaagse milieuproblematiek rondom lokale en globale emissies en een maatschappelijk verantwoorde wijze van ondernemen staat bij ons centraal in de bedrijfsvoering”, zegt managing director Gerrit Hes van Reining Transport. “Om die reden is Reining Transport deze maand overgestapt op een schonere dieselbrandstof, namelijk Shell GTL (Gas-to-Liquids) Fuel”.

05-MAN-Reining-verjongt-wagenparkDe afgelopen jaren is Reining op zoek geweest naar alternatieve brandstoffen voor de dieselmotoren in haar vrachtwagens. Dat was een lastige opgave, omdat met alternatieve brandstoffen vaak investeringen in materieel of infrastructuur nodig zijn, nog niet betrouwbaar genoeg zijn of een regionale beschikbaarheid kennen terwijl Reining actief is in een groot deel van Europa.

Fuel Peter de Cock, Key Account Manager van Shell: “Shell is erg blij met de innovatieve stap die Reining heeft genomen. Reining Transport maakt al meer dan 25 jaar gebruik van het Europese netwerk van Shell tankstations. Op deze manier kan Shell een oplossing leveren die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Reining.” Door de drop-in eigenschappen van Shell GTL Fuel en het feit dat er moeiteloos gewisseld kan worden met conventionele diesel maakt het voor Reining een stuk eenvoudiger om over te stappen. Onze vrachtwagens kunnen GTL op de thuisbasis in Kolham tanken en ook gebruik maken van de Nederlandse Shell GTLtankstations waar GTL beschikbaar is. Indien nodig kan er internationaal ook reguliere diesel getankt worden.

Reining Transport rijdt circa 36 miljoen kilometer per jaar en produceert daarmee een uitstoot van circa 28.000 ton CO2. De overstap naar GTL realiseert volgens Shell en Reining een directe besparing van circa 4 procent CO2, 15 procent NOx en 30 procent PM. Daarnaast kan GTL leiden tot reductie van het motorgeluid van de vrachtwagen. En hier sluit Gerrit Hes ook mee af: “Reining Transport is de eerste internationale vervoerder in Nederland en mogelijk zelfs in Europa, die deze nieuwe brandstof voor de volledige voertuigvloot gaat gebruiken en daarmee een bijdrage levert aan het halen van duurzaamheidsdoelstellingen zoals die in 2015 in Parijs zijn afgesproken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer