Ga naar hoofdinhoud

Renault biedt mobiele versie Optifleet

Optifleet, het fleetmanagementpakket van Renault Trucks, is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Wagenparkbeheerders hebben nu, waar ze ook zijn, realtime toegang tot informatie over hun vloot.

Optifleet kan nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets, zodat vervoerders hun wagenpark overal en altijd kunnen volgen en snel kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen.

De vereenvoudigde interface van de Optifleet-applicatie stelt fleetmanagers in staat om met één klik toegang te krijgen tot hun voertuigen en naadloos nieuwe toewijzingen toe te wijzen (Mijn vloot nu) of individueel rijgedrag en gebruik van vrachtwagens door zijn chauffeurs (Ecoscore) te volgen en te beoordelen.

Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, de wagenparken efficiënt te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:

  • De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusifef de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verminderen.
  • De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.
  • De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van bestuurderskaarten en tachograafgeheugens.

Met deze nieuwe mobiele applicatie van Optifleet ontwikkelt Renault Trucks zijn oplossingen om transporteurs te ondersteunen bij het volgen en verlagen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen operators sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun eigen klanttevredenheid wordt verhoogd. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Truckseen besparing van maximaal 5.000 euro per jaar per voertuig genereren.

De Optifleet-applicatie kan nu worden gedownload vanuit AppStore en Google Play. Daarvoor moet men wel een abonnement op Optifleet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer