Een Renault T voor Anssems Aanhangwagens • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Een Renault T voor Anssems Aanhangwagens

Anssems Aanhangwagens uit Rijen nam onlangs vijf volledig luchtgeveerde Renault Trucks T High 480 X-Low trekkers in gebruik. Het bedrijf rijdt al 20 jaar met Renault Trucks. Redenen hiervoor zijn onder andere het chauffeurscomfort, de lage kilometerkostprijs en de algehele kwaliteit van de trucks. De als eerste aangeschafte Renault Trucks Magnum heeft er ruim 1,1 miljoen kilometer opzitten en is nog steeds operationeel.

Familiebedrijf Anssems Aanhangwagens produceert al veertig jaar aanhangwagens voor de professionele en particuliere markt. Het assortiment omvat onder meer bakwagens, bagage- en plateauwagens, autotransporters, machinetransporters en paardentrailers. Met de vijf nieuwe Renault Trucks T High-trekkers heeft Anssems nu veertien Renault-trucks in de vloot, op een totaal van vijftien trekkende eenheden. De trucks worden met open opleggers ingezet voor het eigen transport vanuit de zes productielocaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk naar het dealernetwerk dat verspreid ligt over tien landen in Noord-West Europa.

“De lage koppelschotel van het X-Low chassis creëert maximale laadhoogte zodat we tot vier aanhangwagens kunnen stapelen”, vertelt Ronald Jansen, werkzaam bij Anssems. “Met de luchtvering kan bovendien de achterkant van de oplegger, die zelf ook een luchtgeveerde as heeft, worden verlaagd zodat de aanhangwagens gemakkelijk via rijplaten kunnen worden gelost.”

Belangrijke voorzieningen voor Anssems waren de Adaptive Cruise Control en de 480 pk Euro 6-motoren. “Voor het gewicht van de lading is dat motorvermogen niet strikt noodzakelijk, maar met open opleggers speelt de wind een rol in het trekgewicht. Een groter koppel betekent minder gas geven”, aldus Ronald Jansen. De Renault-trucks zijn tevens uitgerust met Fuel Eco, een pakket met brandstofbesparende opties zoals stuurpomp met variabel debiet, automatische motorstop en Eco Cruise Control met Optiroll. Deze gecontroleerde vrijloopfunctie begrenst de snelheidsverschillen op hellingen en houdt het verbruik en gemiddelde snelheid in optimale balans. Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus bouwde tevens een grotere brandstoftank op. De totale brandstofcapaciteit komt daarmee op 1190 liter. “Zo kunnen onze chauffeurs een hele week rijden zonder onderweg te hoeven tanken”, aldus Ronald Jansen.

“Net als de eerdere modellen in onze vloot biedt de Renault Trucks T veel ruimte en zijn de trucks zeer compleet uitgevoerd. Qua prijskwaliteitverhouding springt Renault eruit: de aanschafprijs is zeer gunstig in vergelijking met andere merken met dezelfde voertuigspecificaties. Door het geringe onderhoud is ook de kilometerkostprijs laag. Alles bij elkaar is er nooit een reden geweest om voor een ander merk te kiezen”, besluit Jansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer