Ga naar hoofdinhoud

Rensink Almelo neemt transport UniCarriers over

Transportbedrijf Rensink uit Almelo neemt met ingang van 1 februari a.s. alle vervoersactiviteiten van UniCarriers Netherlands over. Rensink is gespecialiseerd in industrieel en zwaar transport en kan nu dus alle intern transportmaterieel van Unicarriers gaan vervoeren. In de overeenkomst is vastgelegd dat tevens het betreffende personeel alsmede het materieel (trekkers en trailers) worden overgenomen.

De contractondertekening te Rijswijk door de directeuren G.J. Westerhuis (Rensink Transport, rechts) en E. Koudijs (UniCarriers Netherlands)

UniCarriers Netherlands en Rensink Almelo werken al bijna 40 jaar samen. De overname van de transportactiviteiten door Rensink is een logische stap voor beide bedrijven om zich nog verder te focussen op de corebusiness en verder efficiency, synergie en bezettingsgraad naar een hoger plan te tillen. De overname van het transport van UniCarriers bevat drie chauffeurs en drie vrachtauto’s. Geert Jan Westerhuis, directeur van Rensink en Erik Koudijs, managing director van UniCarriers, plaatsten deze week de handtekeningen onder de overeenkomst. Volgens Westerhuis komen er zelfs nog twee auto’s bij in de overname want ook het vervoer dat UniCarriers deed voor Cat Lift Trucks wordt in het vervolg door Rensink uitgevoerd.

Rensink Almelo is in hoofdzaak actief in het speciaal transport binnen Europa. Daarnaast is het bedrijf specialist op gebied van industriële verhuizingen en montages binnen Europa en daarbuiten. Voor de uitvoering hiervan beschikt Rensink over gespecialiseerd personeel en een grote verscheidenheid aan trailers voor onder andere zwaar transport en machinevervoer. Ten behoeve van het machinevervoer staan onder andere een 10-tal verbreedbare (semi-) huiftrailers ter beschikking. Rensink biedt haar klanten maatwerkoplossingen.

UniCarriers Netherlands is voortgekomen uit onder meer Crepa en Atlet en heeft meer dan 65 jaar ervaring in de fabricage, levering, verhuur en support van intern transportmaterieel. Het bedrijf levert en biedt standaard magazijntrucks aan. Tegenwoordig is UniCarriers Netherlands onderdeel van Mitsubishi Nichiyu Forklift. Toonaangevende merken die UniCarriers onder andere voert in Nederland zijn de merken UniCarriers en Cat Lift Trucks.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer