Rhenus neemt DKI over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rhenus neemt DKI over

Rhenus Warehousing Solutions heeft het Deense DKI Logistics en haar investeringsdochter DKI Automatic, overgenomen.

Rhenus breidt zijn Europese aanwezigheid uit naar de Scandinavische landen. Rhenus neemt de Deense logistieke dienstverlener DKI over die is gespecialiseerd in complete warehousing- en supply chain-oplossingen.

280.000m2 magazijn

DKI heeft zeven opslaglocaties (280.000 vierkante meter magazijnruimte) verspreid over zeven plaatsen in Denemarken. Haar klanten zijn bedrijven in de sectoren gezondheidszorg, consumptiegoederen, meubels, kleding, huishoudelijke apparaten en doe-het-zelf.

Automatisering en robotisering

Om de continue groei van de afgelopen jaren het hoofd te bieden, heeft DKI geïnvesteerd in geautomatiseerde technologieën zoals AGV’s, robots, transportbanden en shuttlesystemen. “Rhenus Warehousing Solutions en DKI staan ​​beide synoniem voor schaalbare, hoogwaardige klantoplossingen. In dat opzicht was het voor ons logisch om met DKI de Scandinavische markt te betreden”, legt Andreas Plikat, algemeen directeur van Rhenus Warehousing Solution, uit.

De overname, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 worden afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer