Ga naar hoofdinhoud

Rijbewijs en arbeidscontract bij Melis’ eigen Driving Academy

Melis Logistics heeft net als veel andere transportbedrijven te maken met het schrale aanbod aan chauffeurs en start daarom haar eigen Driving Academy. Daarmee kunnen chauffeurs in spé niet alleen hun C- en CE-rijbewijs halen, ze krijgen ook een arbeidscontract voor vijf jaar.

Sommige mensen willen al van jongs af aan chauffeur worden, bij anderen begint het pas later te kriebelen. Een opleiding tot chauffeur is echter prijzig. “Wij realiseren ons dat niet iedereen beschikt over voldoende eigen middelen om ook daadwerkelijk het vrachtwagenrijbewijs te behalen. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en de stille wens om deze ambitieuze mensen alsnog hun droom te laten najagen, is de Melis Driving Academy ontstaan”, meldt het bedrijf op haar website.

In de Melis Driving Academy. worden nieuwe medewerkers volledig klaargestoomd voor het chauffeursvak. Tijdens de lessen worden er ‘echte’ routes uit de praktijk gereden in de (tot lesauto omgebouwde) Melis vracht- en bakwagens. Zo leert de chauffeur in spé niet alleen hoe hij of zij de auto veilig de bocht door stuurt, maar worden tevens de fijne kneepjes van het logistieke vak bijgebracht. Niet alleen de lesauto’s zijn volledig in eigen beheer, maar ook de rij-instructeur is al jaren ‘Melis eigen’ waardoor hij het bedrijf als geen ander kent. Na het behalen van het C- en CE-rijbewijs kan (en mag) de nieuwe Melis-medewerker de weg op.

De Melis Driving Academy houdt nog meer in. “Omdat wij veel waarde hechten aan het aangaan en behouden van trouwe relaties, zowel intern als extern, ontvangt de nieuwe medewerker naast het C- en CE-rijbewijs ook een arbeidsovereenkomst bij Melis Logistics. Een stuk zekerheid op papier wat hem of haar, in ieder geval voor het komende lustrum, verbindt aan de Melis familie. Het contract omvat namelijk een periode van maar liefst vijf jaar waarin veel ruimte geboden wordt voor persoonlijke ontwikkeling, zodat iedere medewerker een professional wordt“, schetst het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer