Rijbewijs te koop in webshop voor 120 euro • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rijbewijs te koop in webshop voor 120 euro

Dat er in het buitenland (nep)rijbewijzen te koop zijn is algemeen bekend. Dat er complete webshops zijn waar je met drie klikken voor circa 170 euro een ‘fulloptions’ rijbewijs hebt, is minder bekend en tamelijk schokkend om te zien. Een Poolse website stuurt desgewenst het rijbewijs op naar Nederland.

Op de betreffende website – waarvan we met ingang van 2021 geen link meer laten zien – staan tal van Europese rij- en identiteitsbewijzen te koop. Een Nederlands rijbewijs is bijvoorbeeld aan te schaffen voor 349 Poolse zloty’s, ongeveer 120 euro. Wie zijn eigen handtekening en de holografische layer op het rijbewijs wilt, moet circa 50 euro bijbetalen. De rijbewijscategorieën, inclusief de geldigheidsdata, en persoonlijke data zijn allemaal in te vullen bij het bestellen. De site biedt verder rij- en identiteitsbewijzen van vrijwel alle Europese landen.

De website zelf is gewiekst genoeg om tal van disclaimers op hun site te zetten dat de aanschaf van een rij- of identiteitsbewijs enkel kan worden gedaan ‘voor de grap’ en dat het niet de bedoeling is ze als daadwerkelijke officiële documenten te gebruiken. De vraag is dan wel waarom, als het toch maar ‘voor de grap’ is, de details op de rijbewijzen zó gedetailleerd kunnen worden ingevoerd.

TTM.nl doet verslag van deze misstand, maar raadt tegelijkertijd iedereen ten zeerste af documenten te betrekken van dergelijke websites. Doe dit ook niet voor de grap. In Nederland staat op het in bezit hebben van een vals rijbewijs een gevangenisstraf van minimaal twee maanden.

13 reacties op “Rijbewijs te koop in webshop voor 120 euro

 • […] schokkend’ genoemd als blijkt dat er websites zijn waar je Nederlandse rijbewijzen kunt kopen. Op de Poolse website Documencik.com zijn van meerdere landen rij- en identiteitsbewijzen te koop. […]

 • Willem

  Oud nieuws , wie de weg weet hoeft alleen maar te zeggen hoe hij het hebben wil

  14 dagen heet je Henk en 14 dagen Bert Hier is mijn paspoort en chauffeurskaart meneer , ik heb alles voor mekaar

  Geen gedoe met 90 uur regeling weekendrust enz

  Manipuleren was nog nooit zo gemakkelijk !!
  Je hoeft niet eens te liegen ,dus daar pakken ze je ook al niet op , alleen je paspoort en pasje laten zien uit Roemenië of een dergelijk land

  Maar. We moeten ze wel helpen , het zijn tenslotte arme mensen ,

  Een brutaal mens heeft de halve wereld en wie zich aan de regels houdt wordt bekeurd

  En ze kunnen nergens geen chauffeurs krijgen

  Hoe kan dat nou ????

 • rob

  Volgens mij is het niet zo moeilijk te verhelpen …..
  Als ik bij mijn.cbr inlog kan ik zien of ik in t verleden mijn rijbewijs gehaald heb
  lijkt mij dat als de ILENT EN de Politie inzage in een europeesch register krijgen , zij dan ook moeten kunnen zien of een rijbewijs echt is ; zo niet auto aan de ketting !
  als ik om mij heen kijk zie ik zoveel “colega’s”die niet eens een auto kunnen aandokken, ik kan mij niet voorstellen dat zij dan een Legaal rijbewijs hebben ,
  en idd – CONTROLLE NUL !
  Als ik lees dat een Girteka in n half jaar 2000 ( !! ) chauffeurs aanneemt
  ( dit betekent dat er in dat half jaar elk 1/2 uur een chauffeur word aangenomen )
  dan durf ik mij hardop af te vragen :
  – Hoe vind je zo snel , zo veel chauffeurs ?? ( er waren er al 8000 in dienst )
  – zijn zij allemaal even op kantoor langs geweest om hun papieren te laten zien ?
  -of weten zij deze website ook te vinden ?
  en ondertussen vangen zij EU-subsidie zodat bij ons nog meer druk op de tarieven komt te staan

 • Rick

  Het is ook vreemd dat alle rijbewijzen hetzelfde BSN {burger service nummer} hebben. En bij aanhouding wordt meestal gecontroleerd of het rijbewijs geldig is in verband met ontzegging door drank of gevaarlijk rijden.

 • Henk Beerten.

  Ben ik nou zo simpel dat ik niet echt kan geloven dat je in NL met zo een gekocht rijbewijs in Nederland gewoon mag rijden? Als er een politie controle is zien ze niet dat hij een vals rijbewijs heeft? En bij een gemaakt ongeluk zien ze dat ook niet? Ik ben te oud (59) en het is te moeilijk en te duur om nog vrachtwagen chauffeur te worden. (het blijft wel een droom van me) En die gasten kopen gewoon voor een klein bedrag het rijbewijs? Ik schrijf maar niet wat ik nu allemaal denk.

 • rijbewijs-kopen-polen/

  Dit is goed

 • <a href="https://gemakkelijkrijbewijs.com">koop een rijbewijs

  nu kunnen we online een rijbewijs kopen voor een paar hele goede prijzen. Dit is goed

  1. naurice

   Ik heb wel interesse in rijdewijs.

 • Jack

  Tachokaart ook te leveren ?

 • als het cbr moeilijk blijft doen over een rijbewijs afgeven en alle medische keuringen niet goed genoeg vinden dan zoek je toch een andere weg, wie kanvoor mij een rijbewijs regelen, ik heb 50 jaar lang alle rijbewijzen(behalve motor)gehad, en medisch goedgekeurd(gccastricum@live.nl).

 • Ik had er wel al van gehoord, maar niet op de manier welke ik te lezen kreeg…namelijk dat een Belgische site Belgische rijbewijzen aanbied voor en klein prijsje…wil dat dan zeggen dat die mensen-vervaardigers van officiële documenten dan ook met een nep mail adres werken ? Verder moet ik toch toegeven geïnteresseerd te zijn in en rijbewijs daar ik het mijne kwijt raakte na onschuldig te zijn veroordeeld tot 15 jaar rijverbod…kan ik nu echt met zo een gekocht rijbewijs aan de slag ?

  1. Arjan Velthoven

   Voor alle duidelijkheid: het rijden met een rijbewijs van deze of andere aanbieders is streng verboden. Er staat een minimum straf op van twee maanden gevangenisstraf. Wij raden de aanschaf van dergelijke neprijbewijzen ten zeerste af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer