Ga naar hoofdinhoud

Rijkswaterstaat verbetert actuele verkeersinformatie

Rijkswaterstaat biedt vanaf heden meer actuele verkeersinformatie over het hoofdwegennet om weggebruikers beter geïnformeerd op weg te laten gaan.

Via het nieuwe Twitteraccount @RWSverkeersinfo (voorheen VID) en de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie worden weggebruikers 24/7 geïnformeerd over de actuele verkeersinformatie, spitsverwachtingen en nieuwsfeiten. Als wegbeheerder ziet Rijkswaterstaat het als haar taak, om in het kader van de toenemende filedruk, weggebruikers te voorzien van praktische informatie voor, tijdens en na de reis. Kortom, weten waarom het vaststaat, wat we er aan doen en wat het alternatief is.

Om de doorstroming en veiligheid op de weg te bevorderen is goede verkeersinformatie essentieel. De op 1 maart 2018 overgenomen verkeersinformatieactiviteiten van de VID stellen Rijkswaterstaat in staat om op een kwalitatief hoog niveau informatie aan de weggebruiker te verstrekken en reistijden nog betrouwbaarder te voorspellen. Zo kunnen weggebruikers zich beter voorbereiden en vertragingen waar mogelijk voorkomen.

Naast het Twitteraccount en de website start Rijkswaterstaat op korte termijn met een dagelijkse spitsverwachting. In een korte video worden weggebruikers geïnformeerd over bijzonderheden tijdens de ochtend- en avondspits. Deze video wordt vanaf medio april op het YouTube-kanaal van Rijkswaterstaat geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer