Ga naar hoofdinhoud

Rijverboden in Duitsland op 31 oktober en 1 november

In Duitsland zijn komende dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november rijverboden van kracht voor het vrachtverkeer. Alleen met een ontheffing is het toegestaan om tijdens het rijverbod de weg op te gaan. Dat meldt EVO.

Dinsdag 31 oktober is het in Duitsland Reformatiedag. Omdat het dit jaar de 500ste Reformatiedag is, is er een rijverbod voor vrachtverkeer in heel Duitsland. Het rijverbod is van toepassing van 00.00 tot 22.00 uur. Omdat Reformatiedag dit jaar een nationale feestdag is in Duitsland, is in tegenstelling tot andere jaren er geen uitzondering voor vervoer van en naar Berlijn.

Woensdag 1 november is het Allerheiligen in Duitsland. Op deze feestdag is er een rijverbod van kracht in de deelstaten Baden-Württemberg, Beieren, Nordrhein-Westfalen, Rheinland Pfalz en Saarland. Ook hier is het rijverbod van kracht van 00.00 uur tot 22.00 uur.

Alleen met een ontheffing (Genehmigung) is het toegestaan om tijdens het rijverbod de weg op te gaan. Het rijverbod geldt voor vrachtauto’s en trekker- en opleggercombinaties met een toegestane maximale massa vanaf 7,5 ton en vrachtauto- en aanhangwagencombinaties ongeacht het gewicht. Een bestelauto waar een aanhangwagen achter hangt wordt ook beschouwd als vrachtauto- of aanhangwagencombinatie.

Ook in andere Europese landen op er op Allerheiligen, 1 november, een rijverbod van kracht is. De belangrijkste landen vind je hieronder.

  • Frankrijk vanaf 31 oktober 22.00 uur tot 1 november 22.00 uur voor voertuigen >7.5 ton totaalgewicht;
  • Italië op 1 november van 09.00 uur tot 22.00 uur voor voertuigen >7,5 ton totaalgewicht;
  • Oostenrijk op 1 november van 00.00 uur tot 22.00 uur voor vrachtauto’s en trekker/opleggercombinaties >7.5 ton en bakwagen/aanhangwagencombinaties >3,5 ton;
  • Polen op 1 november van 07.00 uur tot 22.00 uur voor voertuigen >12 ton totaalgewicht.

Bron: EVO

2 reacties op “Rijverboden in Duitsland op 31 oktober en 1 november

  • Robert

    Sinds wanneer is hervormingedag in Duitsland ook een feestdag. Vanmiddag na het werk veel last gehad met de files in dorp Noord-Deurningen bij Denekamp. Ik heb het niet geweten dat de Duitsers vrij hadden. De jaren ervoor nooit geen last gehad met hervormingsdag . En morgen is het allerheiligen. Zal ook weer een kutdag worden.

  • Robert

    Verder wil dit zeggen dat vrachtwagen op hervormingsdag in Duitsland verboden is. Een idiote wet is. En dat brengt alleen overlast aan de Nederlandse jan van duitse-Nederlandse grens. Ik hèb vandaag na mijn werk 20 minuten veraging opgelopen in klein dorpje met een file van paar 100 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer