RIO Box op elke nieuwe Euro 6 MAN • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

RIO Box op elke nieuwe Euro 6 MAN

Alle nieuwe MAN Euro 6 trucks rollen van de productielijn met aan boord een RIO Box. Dat betekent dat al deze trucks klaar zijn voor MAN’s nieuwe fleetmanagementoplossing, die veel verder gaat dan alleen maar voertuigdata.

MAN wil met RIO naar een digitale infrastructuur waarbij de totale transport- en logistieke sector kan aanhaken. RIO, dat volledig in de cloud bestaat, geeft fleetowners de mogelijkheid om voertuigdata te allen tijde te monitoren. Er kunnen echter ook tal van andere dienstverlening aan gekoppeld worden, waarbij de RIO Box fungeert als een interface tussen het voertuig en het platform. De RIO Box is compatibel met alle systemen en fabrikanten. RIO is speciaal ontworpen zodat het in een gemengde vloot kan worden gebruikt, waardoor kleine en middelgrote logistieke bedrijven de kans krijgen om deel te worden van Logistics 4.0. RIO Box retrofits voor voertuigen met een FMS interface zullen in de toekomst ook mogelijk zijn. Huidige gebruikers van het MAN Telematics systeem hebben de mogelijkheid om hun verzamelde gegevens veilig over te dragen naar RIO.

“MAN Trucks uitrusten met de RIO Box is een belangrijke eerste stap naar onze visie van een toekomst met een transport- en logistieke sector die volledig connected is”, zegt MAN CEO Joachim Drees. “RIO vormt echter ook een basis waarmee onze klanten bij digitale aanvullende nieuwe diensten kunnen komen. Wij nemen met RIO een pioniersrol op ons; we geven actief het transport van de toekomst vorm. Voor onze klanten natuurlijk”, aldus Drees.

“Met RIO zullen de klanten van MAN tot de digitale frontrunners van de transportsector behoren. In de toekomst zullen we RIO gebruiken om niet alleen onze eigen diensten te leveren, maar ook OEM-diensten en partnerdiensten. We hebben grote plannen!”, aldus Markus Lipinsky, CEO van RIO. Huidige partners van het platform zijn, evenals toonaangevende dienstverleners, start-ups LoadFox, Evertracker en Synfioo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer