Ga naar hoofdinhoud

ROC Gilde gebruikt TMS TANS

Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap(CLV) van Gilde Opleidingen heeft onlangs een contract ondertekend met logistiek automatiseringsbedrijf TANS uit Eindhoven. TANS levert sinds jaren aan honderden transportbedrijven in de Benelux een Transport Management Systeem (TMS) en is daarmee marktleider. Ook in Limburg werken tientallen transportbedrijven met de software van TANS, dat van oorsprong ook een Limburgs bedrijf is.

Het contract werd ondertekend door Tjeu van de Laar (directeur van de sector Techniek) en René Knapen (directeur van TANS, links op de foto).

Studenten worden nu met hetzelfde systeem opgeleid dat TANS aan het bedrijfsleven levert. Op deze manier krijgen studenten op school in het compleet vernieuwde simulatielokaal al een stuk praktijk onder de knie, waardoor ze bij toekomstige werkgevers gemakkelijk kunnen instromen. Een ander voordeel is dat wanneer studenten gaan werken bij transportbedrijven die nog geen TMS in gebruik hebben, ze meteen de kunnen wijzen op de vele voordelen van een dergelijk systeem.

Bij de beoordeling van verschillende leveranciers kwam TANS als beste uit de bus. Bijzonder was dat de studenten in de laatste fase betrokken waren bij de keuze uit twee leveranciers en daarbij een beslissende stem hadden. Het proces werd begeleid door docent Marc Gielen.

Het simulatielokaal zal in de toekomst ook beschikbaar zijn voor bedrijfstrainingen en aangepaste trainingen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer