Rockwool en Van der Wal winnen Lean and Green Award • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rockwool en Van der Wal winnen Lean and Green Award

Rockwool, bekend van de steenwol, en internationaal transportbedrijf Van der Wal hebben een Lean and Green Award in de wacht gesleept voor hun samenwerking op het gebied van duurzaam vervoer. De prijs werd uitgereikt door Hugo Brouwer, Directeur Energie Transitie van het ministerie van Economische Zaken.

Van der Wal transport LZVDe Lean and Green Awards zijn een uitvloeisel van het innovatieprogramma Duurzame Logistiek, een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, verladersvereniging EVO, werkgeversorganisatie VNO-NCW, de stichting Natuur en Milieu en de ministeries van LNV, VROM en Economische Zaken. Doel van dit initiatief is om het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren efficiënter en duurzamer om te gaan met transport en logistiek. Het innovatieprogramma is ondergebracht bij Connekt. Een van de doelstellingen van het programma is om te komen tot een Green Label Duurzame Logistiek. Met dit keurmerk kunnen bedrijven laten zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke processen duurzamer te maken.

Ook Rockwool en Van der Wal willen zo’n Green Label bemachtigen in de toekomst. Daarom bundelden de bedrijven in het voorjaar van 2008 hun krachten en stelden zij een gezamenlijke aanpak vast. Door gebruik te maken van LZV’s en alternatieve vervoersvormen willen zij in 2009 dertig procent minder kilometers rijden en een besparing van minimaal 50.000 kilogram CO2 en 19.230 liter diesel realiseren.

In 2010 moeten deze cijfers verdrievoudigd zijn. Rockwool wil dan 1.800 LZV-transporten ’s nachts laten plaatsvinden, terwijl Van der Wal het aantal ‘lege kilometers’ wil terugbrengen tot vijf procent onder het sectorgemiddelde en het vervoer met vrachtwagens die voldoen aan de Euro 5-emissienorm wil opvoeren tot 75 procent. Een uitzonderlijk staaltje van ketensamenwerking, gericht op een groener ‘Nederland Distributieland’, dat nu door de Connekt-jury beloond is met een Lean and Green Award.

Pieter Hartog, Algemeen Directeur Rockwool, ziet de prijs als een blijk van waardering voor de inzet van zijn bedrijf als het gaat om duurzaamheid. “Wij zijn ons bewust van onze plaats in de samenleving en de daarbij horende verplichtingen. Vandaar ons streven naar een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering, waarbij rendementsdenken hand in hand gaat met aandacht voor mens en milieu. De Lean and Green Award voor ons partnership met Van der Wal is de kroon op dit streven en een nieuwe stap op weg naar een duurzamere wereld.”

Henk van der Wal, Algemeen Directeur Van der Wal, is eveneens trots op de prijs. “Ook bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij zullen ons maximaal inspannen om de doelen die we samen met Rockwool gesteld hebben te bereiken. Als transporteur zijn we doorlopend bezig nieuwe logistieke concepten te ontwikkelen. Het zoeken van innovatieve oplossingen voor duurzamer vervoer is voor ons een natuurlijke uitdaging. In Rockwool hebben wij een partner gevonden die dezelfde uitgangspunten koestert. Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze missie gaat slagen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer