Roland Jost weer vrijgelaten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Roland Jost weer vrijgelaten

De Belgische rechter die onderzoek doet naar vermeende misstanden bij logistiek dienstverlener Jost Group heeft topman Roland Jost en de secretaris-generaal van het bedrijf weer vrijgelaten. Dat meldt Jost Group op haar website.

“Jost Group heeft met veel voldoening en opluchting vernomen dat de onderzoeksrechter beslist heeft om Roland Jost en de secretaris-generaal van het bedrijf toe te laten naar hun woonplaats terug te keren, onder welbepaalde voorwaarden die door de onderzoeksrechter werden vastgelegd en onder elektronisch toezicht. Hierdoor kunnen ze op een zo sereen mogelijke manier hun verdediging voorbereiden op de beschuldigingen waar ze het onderwerp van uitmaken. Deze beslissing komt er na die van de Raadkamer van vorige week vrijdag die aan twee andere leidinggevenden van het bedrijft eveneens de toestemming gaf naar hun woonplaats terug te keren. De Groep weerlegt eens te meer de verschillende beschuldigingen en bevestigt dat ze haar volledige medewerking zal verlenen aan de bevoegde autoriteiten”, aldus het bedrijf.

Eric Demonty is vorige week aangesteld als gedelegeerd bestuurder van de Jost Group. Demonty: “Onze hele organisatie bijzonder tevreden over deze beslissing van de onderzoeksrechter. Dit is een ware opluchting voor ons allemaal.” Hij voegt er aan toe: “Het bedrijf heeft vertrouwen in de afloop van het onderzoek. We wensen aan Roland en de andere betrokken directieleden dat ze wat rust kunnen nemen na deze ongetwijfeld zeer beproevende ervaring.”

Eric Demonty zal zijn functie als gedelegeerd bestuurder blijven waarnemen voor onbepaalde duur. Roland Jost zal terug zijn plaats innemen in functie van het verloop van het onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer