Rooskleurige tijden voor bedrijfsautomarkt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rooskleurige tijden voor bedrijfsautomarkt

Lichte en zware bedrijfsauto’s blijven als warme broodjes over de toonbank vliegen. In heel Europa werden in de maand april 32.706 nieuwe trucks geregistreerd, 21,3 procent meer dan in april 2015. Nederland scoort met een groei van 21,7 procent (1.536 trucks in april) zelfs nog wat beter dan de rest van Europa. Dat meldt fabrikantenkoepel ACEA.

ACEADe registraties van bedrijfswagens groeiden voor de zestiende achtereenvolgende maand, een duidelijk teken van economische groei. Als het gaat om trucks boven de zestien doet Nederland het ook goed: 1.380 eenheden werden geregistreerd in april, een stijging van 20 procent. In de eerste vier maanden van dit jaar werden 5952 nieuwe zware trucks in Nederland weggezet, een stijging van 24, 1 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook bij de bestelauto’s blijft het crescendo gaan. In de hele EU werden in april 159.012 nieuwe bestelauto’s geregistreerd, een stijging van 13,6 procent. Nederland was goed voor 5.971 nieuwe bestellers, een stijging van 29,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Tot nu toe zijn er in Nederland dit jaar 27.312 nieuwe bestelauto’s geregistreerd, een stijging van 27,1 procent ten opzichte van de eerste vier maanden van 2015.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer