Ga naar hoofdinhoud

De Rooy verliest leiding klassement

Gerard de Rooy heeft dinsdag in de achtste etappe de leiding in de Dakar rally verloren. In de achtste etappe moest hij zeven minuten toegeven op dagwinnaar Martin van den Brink. In het klassement wordt De Rooy voorbijgestreefd door de Kamazzen van Sotnikov en Nikolaev.

Tot en met waypoint 2 kon De Rooy prima voorin meestrijden, daarna verloor hij ineens veel tijd. Dat kon hij zich niet veroorloven, de verschillen in de top van het klassement zijn en blijven klein. “Een kapotte band heeft me zeker acht minuten gekost”, vertelt Gerard de Rooy. “Ik heb Ton doorgestuurd, zodat hij nog kon proberen bij de eerste vijf te eindigen en hij morgen samen met Federico kan starten in de Superspecial. Het ging vandaag gewoon niet lekker bij mij. De motor liep ook al warm.”

Martin van den Brink revancheerde zich in de ingekorte etappe van vandaag voor alle pech van de afgelopen dagen. Hij finishte als eerste en pakt daarmee met zijn Sherpa zijn tweede dagsucces in deze Dakar rally. In het klassement klom Federico Villagra naar de vierde plaats, door het wegvallen van de Rus Mardeev die op bijna twee uur achterstand finishte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer