De Rooy vol vertrouwen van start in Africa Eco Race • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De Rooy vol vertrouwen van start in Africa Eco Race

De laatste stickers plakken, de trucks wassen, even prutsen met het installeren van de gps, maar toen kon Petronas Team De Rooy Iveco dan toch naar de keuring voor de Africa Eco Race. Na een gedegen voorbereiding staan Gerard de Rooy en Wuf van Ginkel met hoge verwachtingen aan de start van de rally die dinsdag in Marokko echt begint.

Team De Rooy gaat voor niets minder dan de winst in de Africa Eco Race. Gerard de Rooy komt daarom aan de start met zijn vertrouwde Powerstar, terwijl Wuf van Ginkel met de nieuwe Powerstar Evo, met onafhankelijke wielophanging, gaat rijden. “Qua competitie is de Dakar Rally in Zuid-Amerika sterker”, geeft De Rooy toe. “Mijn belangrijkste rivalen zitten daar. Nu nog wel. Maar in de Africa Eco Race zit het plezier. Ik hoop dat we volgend jaar beiden kunnen combineren: het plezier én de competitie.”

Voor De Rooy zit de uitdaging daarom nu in het winnen van het algemeen klassement, en vooral ook in de route. “De eerste paar dagen van de rally, de etappes in Marokko, zijn bekend terrein voor ons. Ik kijk vooral uit naar de tweede week, naar de etappes in Mauretanië. Daar heb ik in het verleden, toen de Dakar Rally nog in Afrika was, een keer of vier, vijf gereden en dat is echt mooi. Veel zand, lekker rijden en er een mooie rally van maken, dat is waar ik naar uitkijk.”

Voor Wuf van Ginkel geldt ongeveer hetzelfde. Ook hij kent Mauretanië nog van de ‘oude Dakar’. “De voorbereiding was goed, de auto’s zijn goed, de route ziet er goed uit. Dus ja: ik heb wel hoge verwachtingen. Met een auto met onafhankelijke wielophanging door de duinen rijden is heel apart. Ik kijk dus vooral uit naar het rijden en zeker met deze truck.”

Op oudejaarsdag vond de podiumstart van de Africa Eco Race in Monaco plaats. De deelnemers en de assistentie zijn meteen doorgereden naar de boot die ze naar Marokko brengt. Daar is op dinsdag 2 januari de eerste etappe.

Eén reactie op “De Rooy vol vertrouwen van start in Africa Eco Race

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer