Ga naar hoofdinhoud

‘Ruimere venstertijden in regio Rotterdam’

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO willen dat Rotterdam en omliggende gemeenten de venstertijden (laad- en lostijden) verlengen van 11:00 naar 12:00. Uit onderzoek van de stadsregio Rotterdam blijkt dat deze verruiming goed is voor de doorstroming, het milieu en ondernemers.

stadsdistributie_venstertijdenIn de meeste gemeenten is de venstertijd nu van 07:00 tot 11:00 uur. TLN en EVO willen dit verruimen. Uit recent onderzoek in de gemeenten Brielle, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse
en Vlaardingen blijkt dat verruiming van de venstertijden grote voordelen met zich meebrengt. Als de venstertijd met slechts één uur wordt verlengd, kunnen transporteurs hun ritten efficiënter plannen. Daardoor bespaart de sector jaarlijks duizend ritten en ruim 900.000 vrachtwagenkilometers – 5 procent van het totaal aantal kilometers van het bevoorradend verkeer. Door deze afname wordt bovendien vijf procent minder CO2, NOx en fijnstof uitgestoten. Ook besparen vervoerders en leveranciers 1,3 miljoen euro op de logistieke kosten.

Momenteel ligt het advies bij de verschillende gemeenten. In oktober nemen de
colleges een besluit over dit voorstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer