Saloodo! breidt uit naar Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Saloodo! breidt uit naar Nederland

Saloodo!, het digitale vrachtplatform, blijft groeien en is voortaan ook vanuit Nederland beschikbaar. Dat betekent nog meer gemak en efficiëntie voor alle betrokkenen bij het transport uit Nederland.

Tot nu toe konden klanten van Saloodo! via het digitale vrachtplatform de transporten van hun goederen binnen Duitsland, en van Duitsland naar Europa en van Europa naar Duitsland afhandelen. Vanaf nu staat de digitale vrachtmarktplaats ook ter beschikking voor gebruikers in Nederland voor nationale transporten en vervoersopdrachten van Nederland naar andere landen in Europa en omgekeerd.

Het digitale vrachtplatform Saloodo! Ioopt naar eigen zeggen voorop op het terrein van de digitalisering van de transport- en logistiekbranche. Saloodo!-klanten handelen hun transporten volledig digitaal af, zonder tijdrovende  prijsonderhandelingen aan de telefoon en contractafsluiting via fax. En dat treft doel: er werken al meer dan 10.000 bevrachters en meer dan 6000  transportbedrijven met rond de 250.000 beschikbare vrachtwagens met Saloodo!.

Saloodo! is onlinevrachtbeurs en digitaal vervoersbedrijf tegelijk. Bedrijven met een transportbehoefte hebben daardoor het voordeel dat ze bij het digitale vrachtplatform alle vrijheden van een neutrale marktplaats hebben en tegelijkertijd de zekerheid en het gemak van een digitale expediteur genieten. Maar het maakt niet uit welke transporteur men voor het transport uitkiest; verzenders en transportbedrijven hebben steeds maar één centrale contractpartner en contactpersoon: Saloodo! Dat betekent ook dat alle documenten en informatie van de boeking tot de betaling in één platform blijven en steeds in realtime beschikbaar zijn. Saloodo! biedt hiermee naar eigen zeggen een optimale end-to-endoplossing voor het hele transportproces.

Ook aan transportbedrijven biedt Saloodo! innovatieve functies die de dagelijkse gang van zaken van hun bedrijf efficiënter en eenvoudiger maken. Zo helpt de zich op realtimegegevens en zelf ontwikkelde algoritmen baserende, dynamische transportprijscalculator, expediteurs hun vervoersaanbod op meer concurrerende wijze vorm te geven.

Chauffeurs worden via de innovatieve, ook in het Nederlands beschikbare, Saloodo!-chauffeurs-app meteen geïnformeerd, welke opdracht uitgevoerd dient te worden. Alle noodzakelijke informatie over de aanstaande ritten landen direct op de smartphone. Ook PODs, rekeningen en eventuele schades aan de lading kunnen direct in de app worden gedocumenteerd. Met Saloodo! wordt de hele transportafhandeling digitaal vastgelegd en gestuurd, inclusief het beheer van de vrachtdocumenten, de facturering en betaling. Omdat Saloodo! de contractpartner en contactpersoon is, profiteren transportbedrijven van korte betalingstermijnen met betaling van de factuur binnen slechts 14 dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer