Samsung introduceert robuuste Galaxy Tab Active2 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Samsung introduceert robuuste Galaxy Tab Active2

Samsung lanceert de Galaxy Tab Active2, een robuuste tablet speciaal voor zakelijk gebruik. Door het gebruiksvriendelijke ontwerp en de nieuwste functies versnelt de Galaxy Tab Active2 de digitalisering van industrieën. De diverse mogelijkheden zoals biometrische integratie, het gebruik van meerdere vensters tegelijkertijd en de S Pen maakt de Galaxy Tab Active2 ook geschikt voor extreme werkomstandigheden in bijvoorbeeld de transport-, publieke veiligheid en productiesector.

“We hebben de Samsung Galaxy Tab Active2 ontworpen met de feedback van onze gebruikers en partners in gedachten. Daarmee hebben we een tablet ontworpen voor werknemers in veeleisende beroepen wereldwijd”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Wij hebben hard gewerkt om een breder ecosysteem van partners te bouwen en werken samen met prominente marktspelers zoals IBM, ECOM Instruments, Gamber Johnson, Ram Mounts, iKey, Otterbox en Koamtac. Met IBM Maximo brengen we voor het eerst toonaangevende assetmanagementfuncties naar de tablet.”

Om de gebruikservaring voor de Galaxy Tab Active2 te optimaliseren en verbreden, heeft Samsung gekozen voor een open benadering met partners, waaronder IBM Maximo. Deze service integreert de mogelijkheden van assetmanagement en werkmanagement. Door de functionaliteit van IBM te combineren met de mogelijkheden van de tablet worden taken zoals het inspecteren van de uitrusting en onderhoud makkelijker voor medewerkers, ongeacht de moeilijkheid van de taak of hun werkomgeving.

“Met deze samenwerking lossen IBM Maximo en Samsung Mobile B2B continu veranderende bedrijfsproblemen op het gebied van zakelijke mobiele devices op en geven we medewerkers in het veld de tools die zij nodig hebben om hun werk te doen”, zegt Sanjay Brahmawar, general manager IBM Watson IoT Sales. “Gebruikers kunnen kritieke taken uitvoeren, van het updaten van werkorders tot het tellen van de inventaris in een gemakkelijke gebruikersinterface op een robuuste en betrouwbare tablet.”

Ook heeft de Galaxy Tab Active2 professionele montagemogelijkheden voor bedrijfswagenparken en wetshandhaving door samenwerkingen met Gamber Johnson en Ram Mounts. Aanvullende partnerships zorgen ervoor dat de tablet beschermd is tegen explosies in de olie-, gas-, farmaceutische of chemische industrie dankzij ECOM Instruments, draagbare barcode-scanning is toegevoegd door Koamtac en de handstraps en draagbare keyboards worden geleverd door respectievelijk Otterbox en iKey.

De Samsung Galaxy Tab Active 2 is MIL-STD-810 gecertificeerd. Dat betekent dat de tablet sterk genoeg is om extreme druk, temperaturen, klimaten, schokken en vallen te overleven. De Galaxy Tab Active2 biedt robuuste functies zoals een 1,2 meter antischok beschermende cover, IP68 water- en stofbestendigheid en betere displaytechnologie voor het gebruik met handschoenen en natte vingers.

De dunne en lichte tablet is ontworpen voor de ergonomie van medewerkers en heeft productiviteitstools die daarbij passen. De populaire S Pen,bekend van de Galaxy Note-serie, is ook in de Tab Active2 beschikbaar. Met 4.096 drukniveaus, Air Command en IP68-certificering gebruiken medewerkers de S Pen voor precieze werkzaamheden in de buitenlucht, ook in de regen.

Met de vernieuwde 5MP camera en 8MP camera met Auto Focus maken medewerkers hoogwaardige foto’s voor zakelijke doeleinden, zoals foto’s van paspoorten en ID-kaarten. Een nieuwe vingerafdrukscanner verbetert een veilige ontgrendeling, terwijl gezichtsherkenning een gemakkelijke manier is om het apparaat met slechts één hand te ontgrendelen. Als dit gecombineerd wordt met de nieuwe gyroscoop en geomagnetische sensors biedt de Tab Active2 een Augmented Reality-mogelijkheden (AR). AR kan in de Galaxy Tab Active 2 bijvoorbeeld worden gebruikt voor trainingen of oefeningen met klantgesprekken. Zo kunnen nieuwe medewerkers in een realistische omgeving leren zonder direct te worden blootgesteld aan de echte werkomgeving.

De Galaxy Tab Active2 heeft ook NFC, 4G-connectiviteit en het gemak van batterijcontrole waardoor randapparatuur kan worden opgeladen en een extra keyboard kan worden toegevoegd.

De Samsung Galaxy Tab Active2 garandeert bedrijven aanvullende beveiligingsopties die worden versterkt door het defensie-waardige KNOX-platform. Biometrische authenticatie, zoals een nieuwe vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning stimuleren hands-free gebruik.

De zwarte Galaxy Tab Active2 4G is eind november in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 499 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer