Ga naar hoofdinhoud

“Scania CEO Östling weg”

Volgens het Duitse blad Automobilwoche zijn er tekenen dat Leif Östling zijn functie van CEO bij Scania gaat neerleggen. Men legt dat uit als een overwinning voor MAN en Volkswagen.

Volgens het Duitse blad zal Östling begin mei op de aandeelhouders- gadering zijn –voortijdige- vertrek aankondigen. Eigenlijk loopt de arbeidsovereenkomst van de 62 jarige Östling tot maart 2009. Achtergrond van zijn vroegtijdige vertrek is volgens Automobilwoche Östling’s ‘uitzichtloze strijd tegen een alliantie met MAN en Volkswagen.”  Volgens berichten uit de financiële wereld  is MAN bezig aandelen zonder stemrecht om te wisselen voor aandelen met stemrecht. Zo zou men kort voor de kerst zijn stemrecht in Scania al hebben verhoogd van 14,8 tot 15,6%. Op dit moment hebben Volkswagen en MAN samen  52 procent van Scania in handen en zou men zijn positie in de Raad van Commissarissen willen gaan versterken. Ook zou MAN zelf een plaats in de Raad van Commissarissen claimen.
 
Scania ontkent in een reactie dat Östling voortijdig vertrekt. “Het is de intentie van Scania en Östling om zijn contract tot maart 2009 uit te dienen”, aldus een woordvoerster van het Zweedse truckmerk.
 
 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer