Ga naar hoofdinhoud

Scania en Mercedes zeggen ja tegen Shell Rimula Ultra

Shell Rimula Ultra is goedgekeurd door Scania en Mercedes-Benz voor het gebruik van de motorolie in de nieuwste generatie brandstofbesparende heavy-duty dieselmotoren. Shell Rimula Ultra E Plus 5W-30 en Shell Rimula Ultra 5W-30 hebben een lage viscositeit en zijn speciaal ontworpen om aan de eisen van moderne trucks, met lage emissie, te kunnen voldoen.

Shell Rimula Ultra E Plus 5W-30 is ontwikkeld om de verbeterde brandstofbesparing in de laatste motortechnologieën te ondersteunen. Het voldoet aan de meest recente Daimler MB228.61-specificatie en maakt gebruik van de goedkeuring vanuit Mercedes, om het ook in haar Actros trucks met een tweede generatie OM 470 en OM 471 motors te kunnen gebruiken. Deze motorolie, geschikt voor grote prestaties, wordt gekenmerkt door een combinatie van Low-SAPS-additieventechnologie en een uniek anti-slijtagesysteem dat gebaseerd is op synthetische olie. Dit zorgt voor langere bescherming en een grotere brandstofbesparing.

Shell Rimula Ultra 5W-30 is de eerste motorolie die aan de LDF-4 specificatie van Scania voldoet. Om deze goedkeuring te bereiken, moest de motorolie verschillende veldtesten doorstaan. Deze testen toonden aan dat de olie in staat is om de prestaties van de nieuwste generatie heavy-duty motoren te optimaliseren. Scania LDF-4 heeft dezelfde verversingsinterval en hetzelfde olieverbruik als de LDF-3 10W-40, maar het vermindert het brandstofverbruik met 0,5 procent extra. Grof genomen verdubbelt het de verversingsinterval van de DPF (diesel particulate filter). LDF-4 is goedgekeurd voor D13 en D9 van Euro 1 tot Euro 6. Ditzelfde geldt voor gasmotoren.

“Het verbeteren van brandstofbesparing voor heavy-duty voertuigen is een prioriteit voor motorfabrikanten, daar hebben ze echter wel de goede smeermiddelen voor nodig. Nieuwe generatie motoren, zoals de OM 471 die wordt gebruikt in trucks van Mercedes-Benz Actros, bieden verbeterde brandstofbesparingen tot wel 3%.[1] We werken nauw samen met de OEM om te verzekeren dat de motor en de motorolie gelijktijdig worden ontwikkeld, een proces dat we co-engineering noemen. Dit zorgt ervoor dat de olie is afgestemd op de specifieke voorwaarden van de motor en bijdraagt aan een efficiëntere werking”, aldus Jörg Spanke, General Manager Global Commercial Technology Europa van Shell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer