Scania investeert miljoenenbedrag in digitaal vrachtplatform • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania investeert miljoenenbedrag in digitaal vrachtplatform

Scania heeft met haar investeringsfonds Scania Growth Capital voor meer dan een miljoen euro geïnvesteerd in het vrachtplatform Sennder uit Berlijn.

Sennder heeft eigen software ontwikkeld dat prijsstelling, live tracking, een aangepaste rapportage en geautomatiseerde waarschuwingen via API-integratie compitabel maakt met de systemen van de vrager en aanbieder van het transport. Het omvat ook mobiele apps voor chauffeurs, fleetmanagement tools voor wagenparkbeheerders en logistieke managementoplossingen voor shippers.

“Digitalisering is een van de belangrijkste aandachtspunten van verandering in het ecosysteem van transport en logistiek. Investeren in Sennder past prima bij onze strategie en onze inspanningen om onze klanten te ondersteunen bij het digitaliseren van hun activiteiten”, zegt Daniel Wedberg, hoofd Corporate Management en Venture Business bij Scania.

“Sennder heeft langdurige contracten afgesloten met enkele van de meest veeleisende kopers van logistieke diensten in Europa. Door gebruik te maken van moderne technologie verhoogt Sennder het niveau van de klantenservice aanzienlijk terwijl de kosten voor alle betrokken partijen worden verlaagd”, zegt Christian Zeuchner, partner bij Scania Growth Capital.

“Met haar kennis, netwerk en focus op digitalisering, is Scania een perfecte partner voor ons. Met haar steun kunnen we onze groei versnellen, verder uitbreiden in Europa en daarmee onze ambitie om de meest klantgerichte en efficiënte dienstverlening in de sector te bieden verwzenlijken”, aldus David Nothacker, mede-oprichter en directeur van Sennder.

Sennder heeft vanaf haar hoofdkantoor in Berlijn een klantenbestand opgebouwd die een aantal van de grootste e-commerce-spelers in de wereld omvat. Door middel van een virtuele vloot met voertuigen variërend van kleine bestelauto’s tot 40 ton vrachtwagens in heel Europa, kan Sennder zowel pakketten als volledige vrachtwagenladingen leveren.

Met de investering gaat Scania mee in de trend dat truck- en andere voertuigfabrikanten hun invloed en marktkansen willen uitbreiden naar andere onderdelen van de logistiek, omdat daar voor de toekomst de echte efficiencywinst te behalen valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer